RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 03 Mayıs 2021, Pazartesi 09:48:46 tarihnde eklendi. 195 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya, Rus Turist Bekliyor!

ABHAZYA VE RUSYA SINIRINDAN GEÇİŞ YAPAN RUS VATANDAŞLARINDA PCR TESTİ ARANMAYACAK, DÖNÜŞLERİNDE EV TECRİTİ OLMAYACAK!
Abhazya, Rus Turist Bekliyor!
03/05/2021. Suhum. 30 Nisan 2021. Sputnik. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Rusya Federasyonu Sochi, şehrinde 30 Nisan Cuma günü, “Rusya Federasyonu Tüketici Hakları İzleme Merkezi” (Роспотребнадзор) Başkanı Anna Popova, Abhazya Cumhuriyeti Turizm Bakanı Teimuraz Khishba, Abhazya Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Tamaz Tsakhnakia, Abhazya Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı Baş Hekimi Lyudmila Skorik ve Suhum şehri Baş Hekimi baş sağlık doktoru Alla Belyaeva arasında bir toplantı gerçekleştirildi. .
 
Abhazya Cumhuriyeti turizm Bakanlığı Basın Servisi tarafından verilen bilgiye göre, Anna Popova 30 Nisan Cuma günü gerçekleşen toplantıda yaptığı açıklamada, “Rusya Federasyonu Tüketici Hakları İzleme Merkezi” (Роспотребнадзор) tarafından alınan yeni Kararının Abhaz-Rusya sınırını geçen Rus vatandaşları için geçerli olmadığını söyledi. Bu, Abhazya Turizm Bakanlığı'nın basın servisi tarafından bildirildi.
 
Abhazya Cumhuriyeti Turizm Bakanı,Teimuraz Khishba, toplantıda yaptığı konuşmada Rusların ülkelerine dönüşüne ilişkin yeni kuralların “sadece turizm işinin gelişmesi değil, aynı zamanda toplum içerisinde ciddi endişelere yol açtığını ve normal vatandaşların refahının sağlanması nı da etkileyebileceğini” vurguladı. 
 
Bakan konuşmasında, bu konunun daha önce Moskova'da Abhazya Cumhurbaşkanı Aslan Bzhania ile Anna Popova arasında yapılan görüşmede gündeme geldiğini de hatırlattı.
 
Anna Popova, “Abhazya-Rusya sınırını geçen Rus vatandaşları için yeni alınan“Rusya Federasyonu Tüketici Hakları İzleme Merkezi” (Роспотребнадзор) Kararı geçerli değildir. Rusya-Abhaz sınırındaki vatandaşların sınır geçişleri eskiden olduğu gibi gerçekleşecek ve öyle kalacaktır, hiçbir değişiklik olmayacak. Aynı zamanda Abhazya'dan dönüş yapan Rus vatandaşlarının kendi kendilerini tecrit etmeyecekler” dedi. 
 
Abhazya tarafı görüşmede, ülkedeki epidemiyolojik durumun kontrol edildiğini, tıbbi kurumlar tarafından gerekirse Rus turistlere nitelikli yardım sağlamak için gereken her türlü koşulun hazır olduğunu belirtti.
 
Toplantıya Sochi şehir valisi Aleksey Kopaigorodsky ve başkan yardımcıları katıldı. Alexey Kopaygorodsky konuşmasında, COVID-19 ile mücadelede Abhaz tarafına destek verdiklerini söyledi.
 
“Rusya Federasyonu Tüketici Hakları İzleme Merkezi” (Роспотребнадзор) tarafından 15 Nisan 2021 Tarihinde alınan yeni karara göre, Rus vatandaşları yurtdışından eve geldiklerinde COVID-19 için bir PCR analizini geçmeleri ve test sonuçları alınana kadar kendi kendine izolasyon içerisinde kalmaları gerekiyor. Daha sonra, 1 Mayıs'tan itibaren testin en az bir gün arayla iki kez yapılması gerekeceği açıklandı.
 
Kaynak: http://sputnik-abkhazia.ru
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.