RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 30 Nisan 2021, Cuma 09:28:56 tarihnde eklendi. 221 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

“Sputnik V” Abhazya’da!

RUS – “SPUTNİK V” CORONAVİRÜS AŞISININ İLK PARTİSİ ABHAZYA CUMHURİYETİ’NE GELDİ. ÖNCELİKLİ AŞILAMA, SAĞLIK SEKTÖRÜ ÇALIŞANLARI, ÖĞRETMENLER VE TURİZM SEKTÖRÜ ÇALIŞANLARINA OLACAK!
“Sputnik V” Abhazya’da!
30/04/2021. Suhum. 29 Nisan 2021. Sputnik. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanlığı Basın Servisi tarafından verilen bilgiye göre, Rusya – “sputnik V” Coronavirüs aşısının ilk partisi 30 Nisan Cuma günü Abhazya’ya ulaşıyor. 
 
Sağlık Bakanlığı tarafından verilen bilgiye göre, ilk parti 6.500 dozdan oluşuyor, aşılama tarihi ve koşulları daha belrlenmedi. 
 
Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Aslan Bjaniya, daha önce TASS Haber Ajansına yaptığı açıklamada, ilk aşılama süreci sağlık personeli ile başlatılacak, daha sonra Toplumun Korunması Koordinasyon Merkezi tarafından belirlenecek olan kategoriler aşılanacak. Büyük bir olasılıkla, öğretmenler ve turizm sektörü çalışanlarına öncelik tanınacak. 
 
Rusya Sağlık Bakanlığı tarafından Ağustos 2020'de tescil edilen dünyanın ilk koronavirüs aşısı, Sputnik V olarak adlandırıldı. İlaç şu an için 60 ülkede onaylandı. Sputnik V aşısı, devlet düzeyinde alınan onay sayısı açısından dünyada ikinci sırada yer almaktadır. Aşının coronavirus karşısında % 91,6'lık aşı etkinliğinin bulunduğu, önde gelen tıp dergisi The Lancet'te yayınlanan verilerle doğrulanmıştır.
 
Kaynak: http://sputnik-abkhazia.ru
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.