RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 28 Nisan 2021, Çarşamba 14:34:16 tarihnde eklendi. 214 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya, Donbass Benzerliği Var mı?

SERGEY LAVROV “DONBASS’DAKİ SAVAŞTAN KAÇINMAK MÜKÜNDÜR VE KAÇINILMALIDIR. DONBASS’TAN FARKLI OLARAK, SAAKAŞVİLİ’NİN TSKHİNVAL VE RUS BARIŞ GÜCÜNE SALDIRMASINDAN SONRA MİNSK ÖNLEM PAKETİNE BENZER, HERHANGİ BİR ANLAŞMA İMZALANMAMIŞTI!.
Abhazya, Donbass Benzerliği Var mı?
28/04/2021. Suhum. 28 Nisan 2021. Sputnik. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, RIA Novosti Haber Ajansı’nda, “Rusya’da Bugün” “Россия сегодня” Genel Müdürü Dimitry Kiselev ile yapmış olduğu, Ukrayna, Donbass, Çek cumhiriyeti ve dünya politikası ile olan sorunlar hakkında söyleşide bulundu. Söyleşi sırasında Abhazya, Güney Osetya Cumhuriyeti ile Donbass olayları konusunda ki soruyu da yanıtladı.
 
Söyleşinin tamamı için bknz: https://ria.ru/20210428/lavrov-1730231878.html
 
Aşağıda, bu bölüm bulunmaktadır.   
 
Dimitry Kiselev - Sergey Viktorovich, Abhazya ve Güney Osetyacumhuriyetlerinin bağımsızlıkları tanınırken Rusya'nın Donbass'ı neden tanımadığını birçok kişi anlamıyor. Ve hatta gazeteciler arasında, meslektaşlarımda, sonunda Donbass'ı tanıma talebi var – Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Lugansk Halk Cumhuriyeti. Bunu neden gerçekleştirmiyoruz?
 
Sergey Lavrov – Abhazya ve Güney Osetya’da, bir istisna dışında Abhazya ve Güney Osetya hakkında muhtemelen bir benzetme olduğu konusunda siz haklısınız - Saakaşvili'nin Rus barış gücü görevlileri de dahil olmak üzere, Tskhinval'e karşı saldırısının gerçekleştiğinde, orada Minsk önlem paketine benzer bir anlaşma yapılmamıştı. Orada herhangi bir imzalama olmadı bile, sadece birkaç adımı gösteren, ancak Gürcistan tarafından imzalanmayan Medvedev-Sarkozy arasında görüşülen belge tartışıldı. Ve Sarkozy, burada, Moskova'da bizimle bir anlaşmaya vardıktan sonra, Saakaşvili tarafından bu belgeye destek sağlamak için Tiflis'e uçtu. Saakaşvili bu belgeyi yalnızca anahtar hükümleri silerek imzaladı. Sarkozy bunu bir uzlaşma olarak sunmaya çalıştı ama herkes için durum gayet açıktı. 

Belgenin tamamı bir önsöz ile başlıyordu – Güney Kafkasya'daki durumu normalleştirmek isteyen Rusya Federasyonu ve Fransız Cumhuriyeti, Gürcistan, Güney Osetya ve Abhazya'ya şunları öneriyor: ateşkes yapılacak ..  işte Saakaşvili bunun üstünü çizdi ve bu basit bir biçimde ortaya çıktı, birinci nokta ateşkes ve dahası…. Ve o zamandan bu yana Batı bu anlaşmaları yerine getirmemizi talep ediyor. Ha, işte ben sadece örnek olarak gösteriyorum.

Donbass olayında ise durum farklıydı ve Minsk'te Normandiya formatının liderlerinin katılımıyla 17 saatlik görüşmeler gerçekleştirildi - Başkan Hollande, Şansölye Merkel, Başkan Poroshenko, Başkan Putin - bir sonuca vardılar, iki gün sonra BM Güvenlik Konseyi tarafından herhangi bir ilave yapılmadan, uygulanması gerektiğine dair hiçbir şüphe olmaksızın alınan karar onaylandı. 

Bu nedenden dolayıdır ki, bugün için genel olarak ahlaki ve uluslararası hukuki gerçekler bizim tarafımızda ve milislerin yanında bulunuyor. Ve inancıma göre, Bay Zelensky ve kıvranan tüm ekibinin ellerinden gelse paçayı sıyırmasına izin vermemeliyiz. Zelensky'nin, yapmış olduğu Minsk anlaşmalarının artık uygun olmadığı için onu alt üst etme konusunda çaresizliğe düşmüşken, ancak onlara gereksinimimiz var, çünkü Minsk anlaşmalarının korunması Rusya'ya yönelik yaptırımların da korunacağının garantisidir açıklamasının anlamı nedir? 

Bizler, Batı'ya soruyoruz, bunu nasıl değerlendiriyorsunuz? Utangaç bir şekilde önlerine bakarlar ve hiçbir şey söyleyemezler. Ancak benim görüşüme göre, uluslararası bir hukuk belgesinin böylesine alay konusu olması utanç vericidir ve bu belgenin ortak yazarı olan ve onu BM Güvenlik Konseyi'nde destekleyen Batı, tam bir çaresizlik göstermektedir.”

Kaynak: http://sputnik-abkhazia.ru
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.