RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 19 Mart 2021, Cuma 10:25:00 tarihnde eklendi. 2513 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kırgızistan’da, Abhazya Krizi!

KIRGIZİSTAN’DA ABHAZYA CUMHURİYETİ PLAKALI ARAÇLARA EL KONULMASI, BİŞKEK’TE PROTESTO EDİLDİ!
Kırgızistan’da, Abhazya Krizi!
19/03/2021. Suhum. 19 Mart 2021. MSİ 10:30. Sputnik. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Kırgızistan’da yasadışı yollardan ülkeye getirilen araçların belirlenmesi amacıyla baskınlar düzenleniyor, araçlara el konuyor ve sahipleri cezaevine konuluyor.
 
Sputnik Kırgızistan’ın haberine göre, Bişkek'in merkezindeki bir meydanda Abhazya Cumhuriyeti Devleti plakalarına ait otomobil sahipleri mitingi düzenleniyor.
 
Sürücüler, bu arabaları satın alırken kimsenin onları yasaları çiğnedikleri konusunda uyarmadığından şikayet ediyorlar ve yetkililerden bu arabaların tescili ile sorunu çözmelerini talebinde bulunuyorlar. 
 
Kırgızistan Devlet Gümrük Servisi daha önce arabaların Kırgızistan gümrük mevzuatına aykırı olarak yasadışı olarak ithal edildiğini bildirdi. Baskınlar yapılıyor, arabalar el konuluyor.
 
Yaklaşık 50 protestocu Devlet Başkan Sadyr Japarov'a başvuruda bulundular. Protestocular, Kırgızistan'a zaten ithal edilmiş olan arabaların yasallaştırılması gerektiğini belirtiyorlar.
 
Araç sahiplerinden olan Sakumambet Osmanov miting sırasında yaptığı konuşmada “Gümrük bu arabaların sınırı geçmesine izin veriyor. Bir araba almak, aileleri doyurmak, taksi şoförü olarak çalışmak için kredi aldık. Ya da başlangıçta araba ithal etmeye ve onları almamamız için bizi uyarmada bulunmuyorlar. Abhazya Cumhuriyeti Plakalarına sahip olan araçları biliyoruz. Abhazya plakalı araçlar zaten üç yıldır ithal ediliyor. Bir çözüm bulmamız gerekiyor, yetkililerden istediğimiz de bu” açıklamasında bulundu. 
 
Protestocular, yürüyüşlerini, Kırgızizstan Devlet Başkanlığı ofisinin bulunduğu Hükümet Konağı'na doğru sürdürüyorlar. 
 
Kaynak: http://sputnik-abkhazia.ru
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.