RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 15 Mart 2021, Pazartesi 21:25:09 tarihnde eklendi. 936 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Sergey Şamba 70 Yaşında!

SERGEY ŞAMBA “FAZIL İSKENDER’İN, “Созвездие Козлатура” ADLI ROMANINA KOMÜNİST PARTİ’DEN ELEŞTİRİ YAPILDIĞINDA, BABAM TARAFINDAN SAVUNULAN BİR MAKALE YAZILDI.
Sergey Şamba 70 Yaşında!
15/03/2021. Suhum. 15 Mart 2021. Sputnik. Liana Bjnoupha. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба).  Abhazya Cumhuriyeti Güvenlik Konseyi Sekreteri Sergey Şamba.  70. Yaşgünü olan 15 Mart’ta Sputnik Abhazya Muhabiri Liana Bjnoupha’nın  ulusal kurtuluş hareketine nasıl aktif olarak katıldığı, savaştan sonra Gürcistan ile müzakerelerin nasıl yürütüldüğü ve Abhazya ile arasındaki ilişkilerin gelişimini nasıl gördüğü, bugün ülkedeki siyasi durumun ne durumda olduğu ve nasıl düzeltileceği hakkında, ve ayrıca, yolsuzlukla mücadele yasasında ve cumhuriyetin dış politikasının başkanlık sisteminde nasıl yürütlmesi gerektiği hakkındaki sorularını yanıtladı.
 
Not: Ropörtaj uzun olduğu için sizlere bölümler halinde ulaştıracağız. Abhazyam.com.   
 
Sergey Mironovich Şamba: Abhazya Cumhuriyeti’nde bir devlet adamı ve halk figürü, arkeolog, tarih bilimleri doktoru, Abhaz halkının ulusal kurtuluş hareketinin aktif katılımcılarından biri olan Aydgylara Halk Forumu'nun başkanı olarak görev aldı. 1997'den 2010'a kadar Abhazya'nın dış politikalarını yürüten dışişleri bakanlığı çalışmalarına başkanlık etti, başbakan, devlet başkanı adayı ve parlamento başakn yardımcılığı görevlerini yürüttü. Sergey Şamba, Temmuz 2020'den beri Abhazya Güvenlik Konseyi Sekreterliği görevini yürütüyor..
 
Liana Bjnoupha - Lütfen doğum günü tebriklerimizi kabul edin, Sergey Mironovich. Bu günü hangi ruh haliyle, hangi düşüncelerle, umutlarla kutlarsınız?
 
Sergey Şamba - Kutladığımı söylemek tamamen doğru olmaz. Ben hiçbir biçmde kutlamıyorum . Sadece bazı sonuçları özetleyebileceğimiz bir tarih geldi. Çalışma modunda bulunuyorum. çalışmalarımızda bir çok plan bulunuyor.

Kişisel yaşamımda büyük kaybımız var - geçen yıl erkek kardeşimi kaybettim (Taras Şamba – Dünya Abhaz – Abazin Kongresi ilk başkanı – Abhazyam.com). Torunlarımla mutluyum, başarılarını takip ediyorum. Bugün için yaşam böyle sürüyor.
 
Liana Bjnoupha - Torunlarınız öğrenci mi?
 
Serey Şamba – Evet, Öğrenciler var ve sadece okula gidecek olanlar var.
 
Liana Bjnoupha - Babanız Miron Mihayloviç, General, Abhazya’nın ilk hukukçusu, ulusal kurtuluş hareketinin bir katılımcısı, kardeşiniz Taras Mironovich bu dünyayı çoktan terk etmiş olan bir kişi, aynı zamanda halkın başkanı olarak da adlandırıldı. Onların sizin üzerinizde ne gibi etkileri oldu ve bu kendini nasıl gösterdi?
 
Sergey Şamba - Elbette güçlü olarak gösterdi. Babamla ve erkek kardeşimle yapmış olduğum konuşmalarda her zaman için halkımızın kaderi, halkımızın yaşadığı zulüm hakkında konuşulurdu. 1956'da Bölgesel Parti Komitesindeki bölgesel yöneticilerinden olan babamın, Stalin'in ve Beria'nın politikaları döneminde yaşananlar, Abhazya'da ne gibi baskılar olduğuna dair büyük bir rapor hazırladığı biliniyor. Bu o zamanlar büyük ve çok sansasyonel bir olaydı.

Ayrıca bir anımız bulunuyor, Fazıl İskender'in “Созвездие Козлатура” adlı romanını yayınladığı sırada yaşandı ve devlet yetkilileri tarafından eleştirel yorumlar başladı,  ayrıca “Abhazya Sovyeti” (Советская Абхазия) gazetesinde bile Bölge Komünist Partisnin üst düzey bir yetkilisi tarafından eleştirel bir makale yayınlandı. Babam İskender'i savunmak için ortaya çıktı ve makalesi “Yeni Dünya”("Новый мир) dergisinde yayınlandı. Bu tür duygusal olaylar ailemizde hüküm sürdü.

Kardeşim benden 13 yaş büyüktü ve bana her konuda örnek oldu. Girişken, atletikti, birçok arkadaşı vardı. 1960'ların sonlarında bana insanların neden endişelendiğini ve okuldan sonra buluştukları Filarmonibinasında toplandıklarını anlatıyordu. O zamanlar yaşananlar, ailemizde sıradan bir biçimde gerçekleşmezdi.  
 
Sürecek...
 
Kaynak: http://sputnik-abkhazia.ru
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.