RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 11 Mart 2021, Perşembe 18:23:54 tarihnde eklendi. 943 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Aruaa Kongresi Gerçekleşti!

ARUAA KONGRESİ’NDEN ASLAN BJANİYA’YA GÖNÜLLÜ OLARAK DEVLET BAŞKANLIĞI GÖREVİNDEN AYRILMASI ÖNERİSİ GELDİ. ASLAN BJANİYA, “GÖREVE DEVAM!” DEDİ.
Aruaa Kongresi Gerçekleşti!
11/03/2021. Suhum. 11 Mart 2021. Sputnik. Badrak Avidzba. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti Başşehri Suhum’da siyasi gerilimli bir gün yaşandı. 11 Mart'ta Suhum'da Kurtuluş Savaşı Gazileri Birliği “Aruaa” nın (Аруаа) dokuzuncu kongresi gerçekleşti. 
 
Kurtuluş Savaşı Gazileri Birliği “Aruaa” nın (Аруаа), kongresine katılanlar, ülkede uygulamış olduğu politikaların başarısız olduğu iddiası ile devlet başkanı Aslan Bjaniya’nın gönüllü olarak görevini bırakması önerisinde buludular. “Aruaa” (Аруаа) Kongresi sonrasında katılımcılar, herhangi bir protesto eyleminde bulunmadılar ve olaysız bir biçide dağıldılar.    
 
Devlet Başkanlığı Binası’nda Güvenlik Önlemleri Alındı: 

Sabah saatlerinde, Aslan Bjaniya taraftarları Abhazya Devlet Başkanlığı binası önünde toplanmaya başladılar, başlangıçta yüz kişi bulunuyordu, ardından sayıları arttı. Güvenlik güçleri tarafından binanın girişinin önüne demir bariyerler yerleştirildi. Bu tür önlemler, Kurtuluş Savaşı Gazileri Birliği “Aruaa” (Аруаа) tarafından öğle sonrasında yapılacak olan 9. Kongresi nedeniyle alındı. 
 
Devlet Başkanlığı binası dışında toplanan kişiler, mevcut hükümete ve izlediği politikalara desteklerini ifade ettiler. Bir gün önce kolluk kuvvetleri - İçişleri Bakanlığı, Başsavcılık ve Devlet Güvenlik Servisi - kongre katılımcılarını kanun ve düzene uymaları ve kanunun ötesine geçmemeleri için uyarıda bulunmuştu. (Bknz: . http://www.abhazyam.com/haber/6611/aruaa-kongresi-bugun-gerceklesiyor.html )
 
Aslan Bjaniya destekçilerinden Vitaly Arlan “Bjaniya iktidara geldiğinde pek çoğunun hoşuna gitmedi. Ama muhalefet destekçileri niyetlerinin gerçekleştirilebileceğini düşünüyorsa, o zaman yanılıyorlar. Bjaniya'yı ve onun politikasını, programını destekliyorum. Halk bilinçli olmalı, kendisi tarafından seçtiği kişiyi desteklemeli ve Anavatanlarını düşünsünler. Sorun çıkartmaya çalışanlar başka bölgelerde de görülüyor. Bunlar utanç verici gelişmeler” dedi.  
 
Kurtuluş Savaşı Gazileri Birliği “Aruaa” (Аруаа) Kongresi belirlenen saatte 700'den fazla kişiyle başladı Toplantı başkanı Temur Gulia tarafından açıldı, Gulia ülkedeki sosyo-politik durum üzerine bir açılış konuşması yaptı.
 
Kurtuluş Savaşı Gazileri Birliği “Aruaa” (Аруаа) Toplantısında yapılan konuşmalarda, devlet başkanı tarafından yürütülen politikaların başarılı olamadığı, ülkede uygulamalar ile ilgili birçok konuya değinildi. Özellikle Gürcistan ile çok düzeyli görüşmeşer yapılması ile ilgili politika eleştirildi, düşman bir ülke ile ekonomik etkileşimin sadece Gürcistan'ın politikalarının ülke içerisinde yayılmasına yol açacağı kaydedildi.
 
Konuşmacılar, devlet başkanlığı yönetiminin kripto para uygulamaları ile ilgili yanlış tasarlanmış politika uyguladığına dikkat çektiler ve bu çalışömalara izin vererek ülkede bir enerji krizine yol açtığını söylediler.
 
“Aruaa”nın (Аруаа)  Darbe Niyeti Yok:
 
Aruaa kongresindeki son konuşma, Abhazya Halk Hareketi Başkanı Adgur Ardzınba'nın, devlet başkanlığı binasına kimsenin zorla el koyma niyetinin olmadığı için devlet başkanlığı yönetimi tarafından alınan güvenlik önlemlerinden şaşkınlığını belirten konuşmasıydı.
 
Adgur Ardzınba “Yapılan her şey, sadece güç kaybetme korkusu ve paranoyanın bu gücü aldatma ve darbe sonucu elde edenleri sardığını söylüyor. Gelişme amacıyla ele alınan programı, kalkınma kavramını göremiyoruz. öneri ve fikirleri görmüyoruz, sistematik adımlar ve reformlar görmüyoruz, iktidardakilerin en azından vaatlerinin bir kısmını yerine getirdiğini görmüyoruz.Yetkililerin temel tezi, zor bir  Coronavirüs salgını nedeniyle istenilenlerin tam olarak gerçekleştirilmediği türü açıklamalara dayanıyor, aradan bir yıl geçti, eleştirilere verilen bu yanıt inandırıcı değil” dedi
 
Daha sonra, kongre katılımcıları, ülkede toplum yaşamında çok önemli alanlarda olumlu sonuçlar elde edemediği için devlet başkanı Aslan Bjaniya'yı kendi özgür iradesiyle görevinden ayrılmaya çağıran bir kararı kabul etti.
 
“Aruaa” (Аруаа) aynı zamanda milletvekillerine, parlamentonun anayasaya aykırı yönetiminin belirlenmesi için, devlet başkanının görevden alınması amacıylabir yasa çıkarması önerisinde bulundu.  
 
Kararın kabul edilmesiyle insanlar evlerine dağıldılar.
 
Aslan Bjaniya Destekçilerine Teşekkür Etti: 
 
Devlet Başkanı Aslan Bjaniya,devlet başkanlığı binası önünde toplanan 200’ün üzerinde bulunan destekçilerinin  yanına gelerek destekleri için teşekkür etti.
 
Aslan Bjaniya “Mevcut devlet başkanlığı yönetimine vermiş olduğunuz destek için hepinize teşekkür ediyorum. Çalışmalarımız kesintisiz sürecektir. Devlet Yönetimi olarak Rusya ile stratejik işbirliği içinde ülkenin barışını ve istikrarlı kalkınmasını sağlayacağız” dedi. 
 
Kaynak: http://sputnik-abkhazia.ru
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.