RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 09 Mart 2021, Salı 09:16:41 tarihnde eklendi. 1090 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Akhra Avidzba Olayı!

ABHAZYA CUMHURİYETİ DEVLET GÜVENLİK SERVİSİ, AKHRA AVİDZBA VE DESTEKÇİLERİNİ DARBE GİRİŞİMİNDE BULUNMASIYLA SUÇLADI!
Akhra Avidzba Olayı!
09/03/2021. Suhum. 08 Mart 2021. Sputnik. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). AkhraAvidzba ve beş destekçisi, ateşli silah ve mühimmatın yasadışı olarak edinilmesi, depolanması, taşınması ve taşınmasına yardımcı olunması nedeniyle ceza davası açıldı.
 
Abhazya Cumhuriyeti Devlet Güvenlik Servisi web sitesinden yapılan açıklamaya göre, Abhazya Cumhuriyeti Devlet Güvenlik Servisi birimleri tarafından elde edilen operasyonel bilgilere göre, 4 Mart'ta gözaltına alınan Akhra Avidzba ve beş destekçisi bir darbe girişiminde yer almayı planlıyordu. 
 
Akhra Avidzba'nın 4 Mart akşamı, yabancı ülke vatandaşlardan oluşan silahlı korumaların kendisiyle birlikte bulunmasının engellenmesi konusunda açıklayıcı bir görüşme yapmak üzere Devlet Güvenlik Servisi'ne davet edildiği kaydedildi.
 
Devlet Güvenlik Servisi basın servisine göre Avidzba, güvenlik güçleri tarafından yapılan daveti reddetti. Bunun üzerine gözaltına alındı ve duruşma öncesinde Devlet Güvenlik Servisi'nin gözaltı merkezine getirildi. Çoğunluğu Ukrayna vatandaşı olan beş koruma da, onunla birlikte gözaltına alındı.
 
Avidzba'nın yaşadığı evde 4 Mart Cuma günü Devlet Güvenlik Servisi ve İçişleri Bakanlığı görevlileri tarafından yapılan aramada silah ve mühimmat ele geçirildi. Bu olay üzerine, bir grup kişi tarafından darbe girişimlerinde kullanılan ateşli silah ve mühimmatın yasadışı olarak eldeedinilmesi, depolanması, taşınması ve taşınmasına yardımcı olunması nedeniyle bir ceza davası açıldı.
 
7 Mart'ta Suhum şehir mahkemesi, önleyici tedbir olarak Akhra Ayüdzba'yı ve dört muhafızı Taleh Hasanov, Aslan Guatizhev, Andrey Loktionov ve Stanislav Kulta'yı bir ay hapis cezasına çarptırdı. Avidzba'nın koruması olan ve idari bir suçtan dolayı gözaltına alınan Vladimir Shcherbakov’un, 9 Mart'a kadar gözaltında kalınması kararı alındı.
 
Kaynak: http://sputnik-abkhazia.ru
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.