RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 02 Mart 2021, Salı 17:43:50 tarihnde eklendi. 1176 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kviraya’dan Açıklama Var!

GÜRCİSTAN’A GİTTİĞİ İÇİN PROTESTO EDİLEN DEVLET BAŞKANLIĞI ESKİ DANIŞMANI BENUR KVİRAYA “GÜRCİSTAN’A, KİMSENİN ADINA DEĞİL ŞAHSIMA AİT İŞ ZİYARETİ AMACIYLA GİTTİM” DEDİ.
Kviraya’dan Açıklama Var!
02/03/2021. Suhum. 02 Mart 2021. Sputnik. Badrak Avıdzba. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı'nın eski danışmanı Benur Kviraya, Gürcistan’a yapmış olduğu ziyaret ile ilgili olarak Sputnik’e özel bir açıklamada bulundu.
 
Benur Kviraya “Yaptığım ve yapacağım her söz ve eylemi yanıtlayabilirim. Skurcha Şirketinin başındaydım, gittiğim yer serbest bir ekonomik bölge. Devlet Başkanı adına Gürcistan'a gitmedim, 18 Şubat'ta kendisine sordum g reddetti ve benim onun danışmanı olduğum sürece Gürcistan'ı ziyaret edemeyeceğimi söyledi. 19 Şubatta istifamı verdim, Gürcistan'ı ziyaret ettim ve tekrar gideceğim, bu benim özel ziyaretim, oraya iş görüşmelerinde bulunmak amacıyla gittim vatanımız için büyük yatırımlar, liman, büyük oteller inşa etmek istiyorum, Abhazya'ya çok para kazandırmak istiyorum ki ülkemde yaşayan halkım dilenmesin, iyi yaşasın, ben bir savaşçıyım, 1989'dan beri Abhaz kurtuluş hareketindeyim, tüm operasyonlara katıldım ve savaştan sonra vatanımın gelişmesi için bana bağlı olan her çalışmayı yapıyorum” dedi 
 
Eylemleri ile ilgli olarak tepki gösteren herkesle görüşebileceğini, insanların ne yaptığını bilmeden, devlet başkanının eski danışmanına karşı neden böyle bir retoriğin kullanıldığını açıklayabilmeleri için kendilerinin açıklama yapmaları gerektiğini sözlerine ekledi. 
 
Kviraya “Yaygara çıkaran siyasi partilere sormak istiyorum, ekonomimizi iyileştirecek ne tür bir programları var, kadınlarımıza, çocuklarımıza destek olabilecek bir tür sosyal programları var mı, yoksa Rusya'dan sürekli olarak bütçenin sübvanse edilmesini isteyeceğiz?” sorusunu sordu. 
 
Devlet Başkanlığı eski danışmanı, Gürcistan'a giden tek kişinin kendisi olmadığını, halem Gürcistan vatandaşı olan ve onu ziyaret eden sakinler olduğunu, hastaların orada tedavi edildiğini kaydetti.
 
Rusya'dan bir işadamı olan arkadaşının oraya geldiği ve sınırlı zamanı olduğu için Gürcistan'ı ziyaret ettiğini açıkladı.
 
Krivaya “Oraya sadece tek bir amaçla gittim, orada bulunan serbest ekonomik bölgede yatırımlar oldu. Serbest ekonomik bölgenin ideolojisi, serbest ticaretin olması gerektiğini, bir dünya ticaret merkezi olması gerektiğini söylüyor. Ben vatanımın özgürlüğü için ordumuzun saflarında savaştım, bunun için ilk özel kuvvetleri burada oluşturduk” dedi.  
 
Kviraya, Herhangi bir partinin üyesi olmadığını ve çalişmalarını herhangi bir parti veya hareketle koordine etmeyi gerekli görmediğini de sözlerine ekledi.
 
Devlet Başkanlığı eski danışmanı “Abhazya'daki tüm insanların şu anda olduğundan daha iyi yaşamasını istiyorum, ülkemizde düzen istiyorum, böylece çocuklarınız iyi bir eğitim alsın ve öğretmenler iyi bir maaş alsınlar” dedi.  
 
Kaynak: http://sputnik-abkhazia.ru
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.