RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 02 Mart 2021, Salı 14:42:13 tarihnde eklendi. 1336 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Suhum’da Gerginlik Var!

ABHAZYA PARLAMENTO BİNASI ÖNÜNDE ESKİ DEVLET BAŞKANI DANIŞMANI BENUR KVİRAYA’NIN GÜRCİSTAN'DA GÖRÜŞME YAPMASINI PROTESTO EDEN KİŞİLERLE GÜVENLİK GÜÇLERİ ARASINDA GERGİNLİK YAŞANDI!
Suhum’da Gerginlik Var!
02/03/2021. Suhum. 02 Mart 2021. Sputnik. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti devlet Başkanı aslan Bjaniya’nın eski danışmanı Benur Kviraya’nın Gürcistan’a yapmış olduğu ziyaret ile ilgili olarak Suhum – Parlamento Binası önünde protesto eylemi gerçekleştirildi.
 
1 Mart Pazartesi günü Benur Kviraya’nın Gürcistan ziyareti  hakkında sosyal medya içerisinde haberlerin çıkması üzerine “Aruaa” yetkilileri 2 Mart Salı günü Suhum'daki Özgürlük Meydanı'nda bu kişinin Gürcistan'a yaptığı geziden öfkelenen herkesi toplanma çağrısında bulundu.. Ardından Sohum'daki Özgürlük Meydanı'nda toplanan yaklaşık 200 kişi, milletvekilleri ile devlet başkanlığı eski danışmanı Benur Kviraya'nın Gürcistan ziyaretini görüşmek üzere Abhazya Halk Meclisi binasına gitti. 
 
Güvenlik güçlerinin Aydgılara partisi başkanı Kan Kvarchia'nın binaya girmesine izin vermemesi üzerine taraflar arasında gerginlik yaşandı. Güvenlik güçleri bu kararın, çok sayıda muhalefet temsilcisinin milletvekilleri ile görüşmelere katıldıkları için böyle bir karar alındığını söylediler.  
 
Kan Kvarchia, toplanan insanları sakin olmaları ve güvenlik güçleri ile çatışmamaları çağrısında bulunarak, durumu sakinleştirdi.  
 
Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Aslan Bjania yönetimi tarafından eski bir devlet başkanlığı danışmanı tarafından Gürcistan’a yapılan gezi hakkında açıklama yapıldı. 
 
Açıklamada “Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanılığı eski danışmanı Benur Kviraya'nın 25 Şubat'ta Gürcistan'a görüşmek üzere  gittiği konusunda medya ve sosyal ağlarda yayılan mesajla bağlantılı olarak, Kviraya Benur Mamievich, 19 Şubat 2021'de Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanlığı danışmanlık görevinden istifa etmiştir ve hiç kimse ona Gürcistan makamlarıyla görüşmede bulunma yetkisi verilmemiştir” bilgisine yer verildi.
 
Kaynak: http://sputnik-abkhazia.ru
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.