RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 28 Şubat 2021, Pazar 12:06:18 tarihnde eklendi. 3490 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

ABD Karadeniz’i Kaşımayı Sürdürüyor!

ABD DEVLET BAŞKANI JOE BIDEN “ABD OLARAK KIRIM’IN RUSYA’YA AİT OLDUĞUNU ASLA KABUL ETMEYECEĞİZ!”
ABD Karadeniz’i Kaşımayı Sürdürüyor!
28/02/2021. Washington. 26 Şubat 2021. TASS. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). ABD Devlet Başkanı Joe Biden, Kırım’ın Rusya Federasyonu’na geri dönüşünün 7. Yıldönümünde yapmış olduğu konuşmada Amerka Birleşik Devletleri olarak, Kırım’ın uluslararası hukuk kurallarını ihlal ederek Rusya Federsyonu’na geri dönüşüne ve yarımadanın Rusya olarak tanınmayacağını belirtti.  
 
Joe Biden “Birleşik Devletler bugün, bu sorunun başlangıcından bu yana olduğu gibi, Ukrayna'yı, onun müttefikleri ve ortakları olarak desteklemeyi sürdürüyor. Bu acımasız olayın yıldönümünde, basit bir gerçeği yeniden onaylıyoruz: Kırım Ukrayna'dır. ABD, Rusya'nın ilhakının kabul edilmesi önerisini tanımıyor ve asla tanımayacaktır ve biz de Ukrayna ile birlikte Rusya'nın saldırgan eylemlerine karşı çıkacağız” dedi.
 
Biden, “yedi yıl önce Rusya, çağdaş ülkelerin kabul etmiş olduğu uluslararası hukuku, normları reddetti ve ayrıca Kırım’ı işgal ederek komşusu Ukrayna’nın toprak bütünlüğü ve egemenliğini ihlal etti. Bizler, Rusya'nın Ukrayna'daki ihlalleri ve saldırganlığından dolayı adalet önünde yargılanmasıiçin çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.  
 
Mart 2014'te, Ukrayna'da yaşanan devlet yapısındaki değişiklik sonrasında, Kırım Yüksek Konseyi ve Sivastopol Kent Konseyi, Kırım cumhuriyeti için bağımsızlık ilanlarını kabul etti. 16 Mart'ta Kırım ve Sivastopol'da bir referandum yapıldı ve bunun sonucunda cumhuriyetteki seçmenlerin% 96.77'si ve Sivastopol'daki seçmenlerin% 95.6'sı Rusya ile yeniden birleşme için oy kullandı. 18 Mart'ta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kırım Cumhuriyeti ve Sivastopol'un Rusya ile birleşmesine ilişkin anlaşmaları imzaladı ve bu karar daha sonra Devlet Duması ve Federasyon Konseyi tarafından onaylandı. Ukrayna, Kırım cumhuriyeti vatandaşlarının rederandum sonucunda almış olduğu kararı tanmadığını belirtti. 
 
Kaynak: https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/10793603
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.