RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 27 Şubat 2021, Cumartesi 13:11:19 tarihnde eklendi. 3287 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Aliyev’den Erdoğan’a Karabağ Çalımı!

İLHAM ALİYEV “ERMENİSTAN KARABAĞ’IN STATÜSÜ HAKKINDA NE KADAR AZ KONUŞURSA O KADAR İYİDİR. STATÜ SORUNU GÜNDEMDEN TÜMÜYLE ÇIKARILMALIDIR. KARABAĞ’I RUS ŞİRKETLERİYLE YENİDEN RESTORE EDECEĞİZ!” ”
Aliyev’den Erdoğan’a Karabağ Çalımı!
27/02/2021. Bakü. 26 Şubat 2021. TASS. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev 26 Şubat Cuma günü yabancı basına verdiği röportajda, Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ'ın statüsü sorununun gündemden çıkarılmasını gerekli gördüğünü ve Ermenistan tarafından yapılacak olan “her türlü intikam girişimine” karşı derhal yanıt vereceğini söyledi.
 
Dağlık Karabağ'ın durumu ve bölgedeki çatışma hakkında:
 
İlham Aliyev: “Dağlık Karabağ sorunu sona erdi. Sonuç olarak görünen durum öyle. Azerbaycan bu sorunu çözdü. Statüye gelince, Ermenistan ve Ermeni halkı için bu konu hakkında ne kadar az konuşurlarsa o kadar iyidir. Çünkü Ermeni halkına yanlış sözler vermemelisiniz. Statü sorunu gündemden bütünüyle çıkarılmalı” dedi. 
 
Erivan'ın “intikamcı yaklaşımı” ve gerçekleştirilebilecek olan barış antlaşması üzerine:
 
İlham Aliyev: “Uzun vadeli barış için bir diğer ön koşul ise, Ermenistan'da, Ermenistan siyasi çevrelerinde, her türlü intikam arzusunun Azerbaycan tarafından en ağır biçimde cezalandırılacağının anlaşılmasıdır. Bundan şüphemiz yok, kendimize karşı yeniden oluşabilece bir tehlikeyi görürsek bir dakika tereddüt etmeyeceğiz. Eğer, önemli bir tehlikeyi analiz edersek, hemen harekete geçeriz.

Elbette, her şey tam olarak düşündüğümüz gibi giderse, bu aşamada bir barış anlaşmasının imzalanmasını göz ardı etmiyoruz” dedi. 
 
Ermenistan'daki son durum hakkında:
 
İlham Aliyev: “Ermenistan'da yaşanan olaylar Ermenistan'ın iç sorunudur. Bugün için Ermenistan o kadar zor bir durumdadır ki, orada yaşanan süreçler ülkenin devlet yapısının temellerini büyük ölçüde sarsmaktadır.Umarım, Ermenistan'daki son duruma rağmen, Karabağ hakkında 10 Kasım'da (2020) imzalanan üçlü bildirinin uygulamaya konacağını umuyorum” dedi. 
 
Rus barış güçleri hakkında:
 
İlham Aliyev: “Rus barış gücü görevlilerinin çalışmalarını tatmin edici ve olumlu olarak görüyorum. Rus barış güçlerinin varlığı, yerinden edilmiş Azerbaycanlıların Karabağ'a geri dönüşünde olumlu bir rol oynayacaktır” dedi. 
 
Karabağ'daki havaalanlarının durumu hakkında:
 
İlham Aliyev: “Fizuli'deki (uluslararası) havalimanına gelince, çalışmalar çoktan başladı. Doğal olarak bu yıl hizmete girecek. Sonbaharın başlarında olmasını istiyoruz.Havaalanlarının inşası ile ilgili planlarımızın sadece Fizuli şehri ile sınırlı olmadığını söylemeliyim. Hala Lachin ve Zangelan'da havalimanları inşa etme planlarımız bulunuyor” dedi. 
 
Karabağ'ın restorasyonu hakkında:

İlham Aliyev: “Dost ülkelerden şirketleri çağıracağız. Rusya ve Azerbaycan dost ülkelerdir, bu nedenden dolayıdır ki, doğal olarak Rus şirketleri devreye girecektir. Hem Türkiye hem de İran ve gelecekte – eğer bir isteği varsa – Gürcistan’da bu platforma (Azerbaycan, Ermenistan ve Rusya başbakan yardımcıları düzeyinde üçlü bir çalışma grubu içerisine) katılabilir” dedi. 
 
"İskender" Füzeleri hakkında:
 
İlham Aliyev: “İskender füzesinin (Karabağ’daki sorun sırasında Ermeni ordusu tarafından) fırlatıldığını görmedik. Bu konu, daha önce kamuoyunda (tartışılan) bir başka hatadır” dedi.  
 
Kaynak: https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/10789115
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.