RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 26 Şubat 2021, Cuma 22:22:37 tarihnde eklendi. 1157 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Erivan’da Direniş Sürüyor!

ERMENİSTAN MUHALEFETİ, ERİVAN’IN MERKEZ CADDESİ BAGHRAMYAN’DA KURMUŞ OLDUĞU BARİKATI GÜÇLENDİRİYOR.
Erivan’da Direniş Sürüyor!
26/02/2021. Erivan. 26 Şubat 2021. TASS. Foto: Vesti.ru. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Ermnistan Devlet Başkanı Armen Sarkissyan, gündüz saatleri içerisinde, parlametoda bulunan muhalefet parti liderleri ile görüştü. “Benim Adımım!” Partisi Başkanı Lilit Makunts,  “Ermenistan Aydınlığı” Partisi Başkanı Edmon Marukyan ve “Ermenistan İstikrarı” STK Sekreteri Arman Abovyan ile Ermenistan’da yaşanan olayları görüştüler. 
 
Devlet Başkanlık Bason Servisi tarafından “Görüşmelerde taraflar ülkedeki kriz durumuna ilişkin görüş alışverişinde bulundu. Gerginliğin hafifletilmesi ve duruma barışçıl çözüm arayışı ile ilgili konular görüşüldü. Parlamento daki siyasi partilerin temsilcileri görüşlerini devlet başkanına ilettiler” bilgisi verildi.
 
Devlet Başkanı Armen Sarkissyan, muhalefet liderleri ve hükümet yetkilileri ile yapmış olduğu görüşmeler sonrasında, Ermenistan Genelkurmay Başkanlığı Merkezini ziyaret etti. Devlet Başkanlığı Basın merkezi tarafından yapılan açıklamada, devlet başkanı, Perşembe günü Nikol Paşinyan hükümetinin istiafa etmesi gerektiğini belirten, Genelkurmay Başkanı Onik Gasparyan ile bir araya geldiği belirtildi.  
 
Açıklama metninde, “Devlet Başkanı Armen Sarkissyan, Genelkurmay Başkanı Onik Gasparyan ile görüşmek amacıyla Silahlı Kuvvetler Genelkurmay başkanlığını ziyaret etti” deniyor.
 
Muhalefetteki Anavatanı Kurtarma Hareketi'nin birkaç yüz yandaşı, Ermenistan Başbakanı Nikol Pashinyan'ın istifasını talep ederek parlamento binası yakınındaki Erivan’ın merkez caddesi olan Baghramyan’ı kapatmayı sürdürüyor. TASS Haber Ajansı’nın olay yerinden verdiği haberine göre, protestocular muhalefet liderlerinin yapacakları açıklamaları bekliyor.
 
Taşnaktsutyun partisi temsilcisi Gegham Manukyan, "Bugün gelecekteki eylemlerimiz hakkında çok önemli açıklamalar yapacağız" dedi.
 
Gece boyunca protestolarını sürdürecek olan eylemciler Nikol Pashinyan istifa etmeden eylemlerinden vazgeçmeyeceklerini söylüyorlar. Cadde üzerinde yurtsever şarkılar söylüyorlar, çöp tenekelerinden  ve banklardan oluşan barikatlar kurdular. Eylemciler zaman zaman hükümet karşıtı sloganlar atıyorlar. Polis görevde, ancak protestocuların caddedeki barikatlarının kaldırılması konusunda bir tepki göstermiyorlar.
 
Kaynak: https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/10793875
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.