RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 15 Şubat 2021, Pazartesi 14:29:18 tarihnde eklendi. 1350 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya’da Okullar Açılıyor!

ABHAZYA CUMHURİYETİ’NDE ANA OKULLARI VE İLKOKULLARDA EĞİTİME YENİDEN BAŞLANIYOR!
Abhazya’da Okullar Açılıyor!
15/02/2021. Suhum. 15 Şubat 2021. Sputnik. Badrak Avidzba. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti’nde 3 Şubat'ta devlet başkanı ile düzenlenen genişletilmiş bir toplantıda Abhazya Eğitim ve Dil Geliştirme Politikası Bakanı İnal Gablia, yaklaşık 100 okulun açılmaya hazır olduğunu söyledi. 22 Şubat'tan itibaren 5-11. Sınıf öğrencileri eğitim sürecine alınacaktır. 15 Şubat'tan beri Abhazya'da anaokullarına ve ilkokullara izin verildi. 
 
Suhum'da çok sayıda öğrencisi olan okullar dönüşümlü olarak çalışacak: sınıfların bir kısmı Pazartesiden Çarşambaya, diğeri Perşembe'den Cumartesi'ye devam edecek. Bugün, Suhum'daki 2 Nolu Puşkin Okulu'nun girişinde bir “kontrol noktası” bulunuyor, sağlık çalışanları öğretmenlerin ve çocukların ateşini kontrol ediyor, ellerini antiseptik ile dezenfekte ediyor ve ebeveynlerin güvenlik nedeniyle binaya girmesi kesinlikle yasak.
 
Okul öncesi eğitim kurumlarında da çalışmalarına yeniden başladı, bunlardan biri Suhum'daki "Alyas" anaokulu. Anaokulunun başkanı Zaira Kutelia, öğretmenlerin ve çocukların bu günü dört gözle beklediklerini söyledi.
 
Zaire Kutelia “Eğitim sürecinin yeniden başlaması için hazırlandık, sağlık bakanlığı tarafından bizlere dezenfektan sağladı. Termometrelerimiz var, çocukların ateşi olup olmadığını kontrol ediyoruz, ellerine antiseptik uyguluyoruz, doktorlar tarafından kontrol sağlanıyor” dedi. 
 
Kaynak: http://sputnik-abkhazia.ru
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.