RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 11 Şubat 2021, Perşembe 13:55:22 tarihnde eklendi. 4255 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Karadeniz’de ABD – Rusya Gerilimi!

RUSYA, KARADENİZ’DE DÜZENLENEN ABD – TÜRKİYE ORTAK ASKERİ TATBİKATINI, ABD DONANMASININ KARADENİZ’DE BULUNMASI İÇİN BAHANE ARAMASI GİRİŞİMİ OLARAK NİTELENDİRDİ.
Karadeniz’de ABD – Rusya Gerilimi!
11/02/2021. Suhum. 11 Şubat 2021. Sputnik. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). ABD Donanmasına bağlı 6. Filo’nun Karadeniz’de ABD savaş gemileri ve keşif uçaklarının da katıldığı ABD – Türkiye ortak askeri tatbikatının düzenlendiği açıklaması yapıldı.
 
RIA Novosti Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre, Washington'daki Rus Büyükelçiliği, ABD ordusunu Karadeniz'de bulunmak amacı ile bahaneler aramayı bırakma çağısında bulundu.
 
Büyükelçilik, ABD Donanması'nın Altıncı Filosunun Karadeniz'de iki ABD muhrip ve ABD Donanmasına ait iki adet P-8A (Poseidon – anti denizaltı, anti yüzeysavaş uçağı) keşif uçağının dahil olduğu ortak bir ABD-Türk tatbikatına ilişkin duyurusunu resmi Twitter hesabından retweetledi.
 
Büyükelçilik tarafından yapılan açıklamada, “ABD Altıncı Filosu Karadeniz'de bir düşman yaratmak için can atıyor gibi görünüyor. Bölgedeki varlığını artırmak için - şimdi açıkça askeri tatbikat bayrağı altında - umutsuzca bahaneler arıyor” bilgisine yer verildi.
 
Washington Rus Büyükelçiliği, “Amerikan ordusunu, pervasız bir biçimde silah sallamayı bırakması ve görevini ABd karasuları içerisinde sürdürmesi çağrısında bulunuyoruz. Karadeniz'in barış ve güvenliğinin sağlanması için başka birinin müdahalesine gereksinimi yoktur” açıklamasında bulundu.
 
Daha önce NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg yapmış olduğu açıklamada, ittifakın Karadeniz'deki varlığının güçlendirilmesinin Rusya'nın eylemleriyle, özellikle de Donanmanın güçlendirilmesiyle ilişkili olduğunu söylemişti.
 
Tatbikatın başlangıcında, 10 Şubat’ta, Ukrayna, NATO hava operasyonları için Kırım üzerindeki hava sahasını kullanması çağrısında bulunmuştu. 
 
Kaynak: http://sputnik-abkhazia.ru
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.