RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 10 Şubat 2021, Çarşamba 12:33:17 tarihnde eklendi. 1268 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya’da Coronavirüs Önlemleri!

ABHAZYA CUMHURİYETİ’NDE SÜRDÜRÜLEN CORONAVİRÜS ÖNLEMLERİ, 10 MART 2021 TARİHİNE KADAR UZATILDI!
 Abhazya’da Coronavirüs Önlemleri!
10/02/2021. Suhum. 10 Şubat 2021. Sputnik. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Coronavirüs salgınının tüm süresi boyunca, Abhazya'da yedinci kez kısıtlayıcı önlemler getirildi. 24 Ocak'tan bu yana, Abhazya'da yeni coronavirüs enfeksiyonu vakalarının sayısında istikrarlı bir düşüş kaydedildi. Abhazyacumhuriyeti  nüfusunu yeni koronavirüs enfeksiyonu COVID-19'dan korumaya yönelik kısıtlamalar gevşetildi ve 10 Mart'a kadar uzatıldı. Kararname, bugün 9 Şubat 2021 tarihli Coronavirüs Koordinasyon Genel Müdürlüğü kararına istinaden devlet başkanı Aslan Bjaniya tarafından imzalandı.
 
Kararnameye göre, kısıtlamalar 10 Mart'a kadar sürecek:
 
Restoranlar, eğlence salonları ve diğer kamu ikram işletmelerinde (nesneler) düğün, ciddi, bayram ve diğer toplu etkinlikler düzenlemek;
 
kapalı alanlarda büyük ölçekli iş, spor, eğlence ve diğer etkinlikleri düzenlemek;
 
açık havada fiziksel kültür ve spor etkinliklerinin düzenlenmesi ve (veya) düzenlenmesi dışında spor tesislerinin (spor salonları, spor salonları, yüzme havuzları dahil) işleyişi;
 
spa salonları, masaj salonları ve saunaların faaliyetleri;
 
kapalı odalarda eğitim çevreleri, dans, prova salonları (bölümler) faaliyetleri;
 
çocuk oyun merkezlerinin, bilgisayar odalarının, bowling salonlarının ve diğer eğlence ve dinlence tesislerinin faaliyetleri.
 
Toplu taşıma araçlarının sürücü ve yolcularının tıbbi maske takmaları için zorunluluk sürüyor. Abhazya Cumhuriyeti topraklarındaki pazarlar da programa uygun ve sıhhi ve epidemiyolojik hizmetle mutabık olarak mahalli idare başkanları tarafından belirlenen biçimde çalışmalar sürdürülecek.
 
Kısıtlamaların kaldırıldığı birimler;
 
15 Şubat 2021'den itibaren anaokulları ve ilkokulların açılışına “1-4. Sınıf öğrencilerinin eğitim sürecine kabul edilmek koşuluyla” izin veriliyor. 22 Şubat'tan itibaren 5-11. Sınıf öğrencileri eğitim sürecine katılacaktır.
 
15 Şubat'tan itibaren, devletin sağlık ve hijyen normlarına ve emirlerine uymak koşuluyla onaylanan kurallara uyulması dikkate alınarak kültür kurumlarının çalışmalarına izin verildi.
 
15 Şubat'tan itibaren, yemek tesislerinin açık havada (verandalarda ve teraslarda) çalışmasına, sosyal bir mesafeyi (en az 1,5 metre) gözlemlemesine ve servis personeli tarafından kişisel koruyucu ekipman kullanımına izin verilmektedir. 22 Şubat'tan itibaren, kafeler ve restoranlar, vatandaşlara sosyal mesafeye (en az 1,5 metre) göre, koltukların yüzde 50'sinden fazla olmayan doluluk durumuna göre hizmet veren masaların düzenlenmesine tabi olarak normal çalışma sürecine başlayabilitler. 
 
Sağlık Bakanlığı'na, yukarıdaki kurumların faaliyetlerinin 15 Şubat'a kadar yeniden çalışmaya geçebilmeleri için devlet sağlık ve hijyen normlarını ve kurallarını yerine getirilmesi ve onaylaması emri verildi.
 
Vatandaşlara, bayramlarda dini kuruluşların ibadethanelerini (bölgelerini) ziyaret etmekten kaçınmaları ve yas ve anma etkinliklerine katılan kişi sayısını sınırlamaları önerilmektedir.
 
Ticari ve kar amacı gütmeyen kuruluşların yöneticilerinin, ücretlerini ödemek koşulu ile ve yerel kanunlarla garanti edilerek, 10 Mart 2021 tarihine kadar 60 yaşın üzerindeki işçileri (çalışma, üretim önyargısı olmaksızın) emek (resmi) görevlerinde izinli bırakmaları önerilmektedir. Kuruluşların fonların çalışanları ve ziyaretçileri tarafından uygulanacak olan zorunlu önlemler, bireysel korunma için bir gerekliliktir.
 
Kaynak: http://sputnik-abkhazia.ru
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.