RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 05 Şubat 2021, Cuma 13:59:25 tarihnde eklendi. 997 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Havaalanı- Doğal Gaz Sorunu Çözülecek!

ASLAN BJANİYA “ABHAZYA’YA DOĞAL GAZ GETİRME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR, SUHUM HAVAALANI 2024’DE AÇILACAK, ADLİYE VE EMNİYET GÜÇLERİNDEKİ SORUNLAR ÇÖZÜLECEK!”
 Havaalanı- Doğal Gaz Sorunu Çözülecek!
05/02/2021. Suhum. 28 Ocak 2021. Abhazya – İnform. Çeviri: Fatih Atan (Atanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Aslan Bjaniya, Abhazya televizyonuna bir röportaj verdi ve söyleşi sırasında enerji sektöründeki son durum, kripto para kullanımı, güvenlik kuvvetlerinin çalışmaları, coronavirüs salgını, aşı uygulaması, Suhum havaalanı, doğal gaz kullanımı vb. dahil olmak üzere Abhaz toplumunu ilgilendiren güncel soruları yanıtladı. Söyleşi uzun olduğu için birkaç bölüm halinde sizlere ulaştırılacaktır. Söyleşinin tamamı internette görüntülenebilir.  
https://www.youtube.com/watch?fbclid=IwAR2AbwWNc_4xN0xcwcztO9VEumPPsEgUo3Y3sHK1AlfyOj87Ud3KtT98RBc&v=BYiWMllaMks&feature=youtu.be
 
ABHAZYA CUMHURİYETİ’NDE ADLİYE VE EMNİYET YAPILANMALARINDA DEĞİŞİKLİĞE GİDİLECEK 

Devlet başkanı, cumhuriyet nüfusunda yaşanan birçok yüksek profilli suçların sürdürüldüğü ceza davalarının henüz sonuçlanmadığını vurguladı.
 
Aslan Bjaniya “Emniyet güçleri içerisinde yaşananlar beni endişelendiriyor. Yapıdaki durum değişmeli yoksa personel değişim kararları alınacaktır. Devlet yönetimi olarak, ülkenin yasa uygulama yapılarında kapsamlı bir yeniden yapılanma gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Polisin maaşlarının % 80 artışını sağladık. Birkaç ay içinde satın alınacak 50 adet özel araç da dahil olmak üzere önemli bir malzeme ve teknik ekipman tedariki gerçekleştiriliyor. Moskova hükümeti tüm bu yapılanmalarda bize yardımcı oluyor. Pek çok insan tüm bunları uzun zamandır yaptığımızı düşünüyor, ancak bunu iyi bir biçimde oluşturduğumuzu ve işe yarayacak bir yapı yaratmak istediğimizi vurgulamak istiyorum. Bu tür reformlar, güvenlik güçlerinin çalışmalarında olumlu geliştirmelere yol açmalıdır” dedi. 
 
ABHAZYA’DA DOĞAL GAZ UYGULAMASININ BAŞLATILMASI, ÜLKENİN ENERJİ SORUNUN EPEY AZALTACAK! 
 
Devlet başkanına göre, ülkedeki koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler nedeniyle 2020 yılında cumhuriyetin bütçesi yaklaşık 1 milyar rubleyi bulamadı. Ayrıca, coronavirüsle mücadele amacı ile bütçeden yaklaşık 300 milyon ruble bulunması gerekiyordu.
 
Aslan Bjaniya “İş adamlarımız, diasporamız ve uluslararası kuruluşlar bize 100 milyon ruble tutarında somut yardım sağladı. Kendimizi zor bir durumda bulduktan sonra yardım için Rusya Federasyonu Devlet Başkanına başvuruda buluınduk, böylece Abhazya'da birkaç ekonomik projenin uygulanması için maliyeti 1,2 milyar ruble olan bir program önerildi.

Devlet Başkanı, Rusya Federasyonu Ekonomi Bakanlığı'na konu ile ilgili bir emir verdi. Yardım sağlama onayının olduğu, ancak tüm "i" lerin bugüne kadar tamamlanmayan önceki yatırım programının üzerine konulması şartıyla, bir mektup çoktan geldi.

Tamamlanmayan bazı tesisleri yeniden canlandırarak yeni bir program başlatmaya çalışıyoruz. Yatırım programının uygulanmasına yönelik bazı davaların, incelenmesi için savcılığa devredilmesi gerekiyor” dedi.
 
Devlet başkanı ayrıca, salgının dünya çapında çıkarmış olduğu zorlu ekonomik sorunlara rağmen, devlet yönetiminin ekonomiyi daha yüksek bir düzeye yükseltmeye çalıştığını söyledi.
 
İşletmecileri yatırım yapmaya cezbetme çalışmaları sürdürülüyor ve şimdiden iyi örnekler bulunuyor. Örneğin, Tamysh köyünde yapım aşamasında olan bir turizm tesisi, Gal bölgesinde yaban mersini yetiştirmek için bir yatırım projesi bulunuyor.
 
Aslan Bjaniya, Rusya Federasyonu devlet başkanı ile yaptığı görüşmede, en geç 2024'te faaliyete geçecek olan Suhum havaalanının inşaatı konusunun da gündeme geldiğini kaydetti. Bu vesileyle, Rusya Ulaştırma Bakanlığından uzmanlar ve potansiyel yatırımcılar bir çok kez Abhazya'ya geldi. Havalimanı faaliyete geçtikten sonra 1000 kişiye kadar istihdam sağlayabilecek.
 
Bir sonraki proje, doğrudan enerji güvenliği ile ilgili olan ve enerjiye yedek bir alternatif olacak Abhazya'nın doğal gaza kavuşma projesidir. Bu alanda ön görüşmeler yapılmış, ilgili talimatlar verilmiştir. Rus meslektaşları, Abhazya Cumhuriyeti'nin doğal gaza kavuşması için bir proje planı geliştirmek için yaklaşık 80 milyon ruble buldu. Bu büyük ölçekli projenin zamanlaması hakkında halk 2021'in sonundan daha geç olmamak üzere bilgilendirilecek.
 
Aslan Bjaniya “Abhazya Cumhuriyeti’nin doğal gaza kavuşması, ülkenin enerji sektörünü önemli ölçüde rahatlatacak. Her evde elektrikten çok daha ucuz olan gaza sahip olunacak. Bu proje ile ilgili olarak, bazı vatandaşlar sözlerimi bir fantezi olarak algılayacaktır, ancak Abhazya'da zaten gaz olduğunu hatırlatmak istiyorum. Yeni bir şey yapmıyoruz, bir zamanlar sahip olduklarımıza geri dönmek istiyoruz” dedi. 
 
Kaynak: www.abkhazinform.com
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.