RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 01 Şubat 2021, Pazartesi 23:54:51 tarihnde eklendi. 2926 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Aruaa'dan Tepki Var!

ARUAA "SERGEY ŞAMBA'NIN GÜRCİSTAN İLE TİCARİ İLİŞKİLER KONUSUNDA BAZI ÖNERİLER GELİŞTİRİLDİĞİNİ AÇIKLAMASI. ABHAZYA DEVLETİNİN SONUNUN BAŞLANGICIDIR!"
Aruaa'dan Tepki Var!
02/02/2021. Suhum. 01 Şubat 2021. Nujnaya Gazeta. Çeviri. Fatih Atan. (Atanba - Тванба). Aruaa: Gürcistan'dan Abhazya'ya resmi olarak mal ithaline izin vermemeliyiz, bu devletimizin sonunun başlangıcıdır!
 
Abhazya Kurtuluş Savaşı Gazileri Birliği “Aruaa” (Аруаа) Abhazya Cumhuriyeti Güvenlik Konseyi Başkanı Sergey Şamba'nın yapmış olduğu Gürcistan ile ticari ilişkilerin kurulması ile ilgili açıklamasına karşı olduklarını belirten bir açıklama yayınladı:
 
“Abhazya Devlet Güvenlik Konseyi Sekreteri Sergey Şamba'nın Abhaz televizyonuna verdiği röportajdan ve “Kızıl Bahar” haber ajansının 30 Ocak'ta yayınlanan mesajından, ülkemizde Gürcistan ile ticari ilişkiler konusunda bazı öneriler geliştirildiği öğrenildi. Gürcistan resmi olarak bizimle hiçbir şey imzalamayacağı için doğası gereği bu eylem tek taraflı olacaktır. Aynı zamanda, Abhazya Cumhuriyeti Devlet Güvenlik Konseyi Sekreteri Gürcistan sınırında mal kaçakçılığı olduğu bahanesiyle aslında kaçakçılığı yasallaştırmayı öneriyor ve her zaman hazineye “büyük” nakdi makbuz girişleri vaat ediyor. 

Bu bağlamda, Abhazya Kurtuluş Savaşı Gazileri Birliği “Aruaa” şunları beyan eder: Savaşın sonuçlarının değişimine yol açan bir politikayı asla desteklemeyeceğiz! Kaçakçılık olayları, Psou kontrol noktasında da mevcuttur ve ülkeler arasında ki ticari ilişkilerin yapılıp yapılamayacağına bağlı değildir. Aynı zamanda, Gürcistan hükümeti tarafından Abhazya ile ilgili bir eylem programı olarak kabul edilen “Gürcistan - Daha İyi Bir Geleceğe Adım” programına göre, Gürcistan'ın “Ayrılık bölge çizgisi boyunca ticareti genişletmek ve basitleştirmek” için çaba göstereceği söyleniyor. Görünüşe göre Sergey Şamba, Gürcistan’ın uygulamak istediği programı uygulamaya hazır.

Kaçakçılıkla mücadele edilmesi ve Devlet Başkanı Sergey Bagapş'ın 2009 tarihli “Gürcistan ile ticaretin yasaklanması” kararını yerine getirmek yerine, devlet yetkililerimiz bu kararı iptal edecekler ve düşman devletin gerçek ve tüzel kişileri arasında tek taraflı ticarete başlayacaklar ve “Gürcistan’da Üretilmiştir” markası altındaki Gürcü malları için sınırı açacaklar. Aslında, tüm bunlar Gürcistan'ın “Tanınmadan Katılım” adlı geniş programına uygun düşmektedir. Böyle bir karar Gürcistan'ın Abhazya'ya ticaretinin genişlemesine yol açacaktır. Siyasi hedeflerini ekonomi yoluyla gerçekleştirmek için yetkililerimizden böyle bir armağan alan Gürcistan, Rusya'dan gelen malları pazarımızdan çıkarmak amacıyla damping politikası başlatacaktır. Bireysel girişimciler Gürcistan'dan mal ithal etmeye başlayacaklar, Gürcü ortakları olacak, yatay bağlar kurulacak, bütün bunlar üreticilerimiz aleyhine ve devletimizin tanınması olmadan gerçekleşecek. Gürcistan malları için resmi olarak yeni bir satış pazarının açılması, Gürcistan ekonomisi üzerinde olumlu bir etkiye sahip olacak ve sonuç olarak Gürcü ordusunun hakimiyetini ve Rusya ile ekonomik ilişkilerimizi olumsuz yönde artıracaktır. Bugün için Abhazya'da mal sıkıntısı bulunmuyor ve ülkemize Rusya, Türkiye, Çin'den her türlü bir mal ithal edilebiliyor. Gürcistan'dan gelen malların biyolojik güvenilirliğinden söz bile etmiyoruz.

Sergey Şamba'nın önceki değerlerine rağmen, bu konu için lobicilik yapmayı bırakmazsa, derhal istifasını talep edeceğiz. Bizler, Apsnı (Abhazya) Özgürlüğü için halkımıza, akraba ve arkadaşlarının canını veren ailelere sesleniyoruz. Sesinizi verin ve açıklamamızı destekleyin! Gürcistan'dan Abhazya'ya resmi olarak mal ithaline izin vermemeliyiz, bu devletimizin sonunun başlangıcıdır ve kaçakçılıkla mücadeleye gelince, bunun için güvenlik güçlerimiz bulunuyor. Hemen hemen her bölgede kaçakçılık var ve bu sorunla mücadele ediyorlar. Ancak yetkililer kaçakçılıkla başa çıkma konusundaki güçsüzlüklerini resmen imzalarlarsa, o zaman böyle bir güce gereksinimimiz kalmaz!
 
Kaynak https://abh-n.ru/
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.