RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 01 Şubat 2021, Pazartesi 11:07:26 tarihnde eklendi. 641 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya’da Coronavirüs Aşı Süreci!

ASLAN BJANİYA “CORONAVİRÜS SÜRECİNDE, TÜRKİYE’DEKİ VE MOSKOVA’DAKİ ABHAZ DİASPORASI İLE RUSYA FEDERASYONU TIP CAMİASINDAN CİDDİ DESTEK ALDIK!”
Abhazya’da Coronavirüs Aşı Süreci!
01/02/2021. Suhum. 28 Ocak 2021. Abhazya – İnform. Çeviri: Fatih Atan (Atanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Aslan Bjaniya, Abhazya televizyonuna bir röportaj verdi ve söyleşi sırasında enerji sektöründeki son durum, kripto para kullanımı, güvenlik kuvvetlerinin çalışmaları, coronavirüs salgını, aşı uygulaması, Suhum havaalanı, doğal gaz kullanımı vb. dahil olmak üzere Abhaz toplumunu ilgilendiren güncel soruları yanıtladı. Söyleşi uzun olduğu için birkaç bölüm halinde sizlere ulaştırılacaktır. Söyleşinin tamamı internette görüntülenebilir.  
https://www.youtube.com/watch?fbclid=IwAR2AbwWNc_4xN0xcwcztO9VEumPPsEgUo3Y3sHK1AlfyOj87Ud3KtT98RBc&v=BYiWMllaMks&feature=youtu.be
 
AŞILAMA SÜRECİ YAKINDA BAŞLAYACAK!
 
Aslan Bjaniya, ekonomisi çok zayıf olan bir ülke devlet yönetimi olarak coronavirüsün yaratmış olduğu tüm zorlukların üstesinden gelmeye çalıştığını belirtti. Bjaniya’ya göre, coronavirüs enfeksiyonuyla mücadelede iş dünyasının temsilcileri, Türkiye ve Moskova’daki Abhaz Diasporası ve Rusya Federasyonu'ndaki tıp dünyası, uluslararası kuruluşlar ve sadece Abhazya'nın dostları önemli destek sağladı.
 
Aslan Bjaniya “Ülke içerisinde 530 yeni yatak yaratıldı. Yalnızca ülkenin kendi bütçesinden, COVID-19 ile savaşmak için 265 milyon ruble tahsis edildi. Gudauta'da coronavirüs hastalarının tedavisi için özel bir tesis inşa edildi, bilgisayarlı tomografi, çok sayıda ventilatör, yoğunlaştırıcı ve diğer sarf malzemeleri satın alındı. Ülkenin dört ilinde hastaneler coronavirüse göre konuşlandırıldı ve bir Rus askeri sahra hastanesi “Aytar” devlet konukevinde hizmete girdi. Doktorlarımıza Rusya’daki doktorlar tarafından hastalık hakkında bilgilendirme yapılıyor ve Rusya Federasyonu'ndan uzmanlar birkaç ay boyunca rotasyonla bize desteğe geliyorlar. Rus meslektaşların yardımıyla aşılama süreci yakında cumhuriyette başlayacak” dedi. 
 
Aslan Bjaniya, 371 sağlık personelinin covid hastalarına hizmet verdiğini söyledi. Devlet olarak onlar için 54 milyon ruble tutarında ücret artışı sağlandığını belirterek “Bunun çok para olmadığını anlıyoruz, ancak devletin kapasitesi de küçük. Bu hastalıkla günlük doğrudan temas kuran doktorlara çok teşekkür ediyorum. İnsanların yorgun olduğunu, çok çalışmaları gerektiğini anlıyoruz, aksi takdirde yapamayız. Hepimiz bunun üzerinden geçmek zorundayız” dedi.
 
Kaynak: www.abkhazinform.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.