RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 25 Aralık 2020, Cuma 10:23:34 tarihnde eklendi. 5367 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya – Gürcistan İlişkileri Sıkıntılı!

ABHAZYA CUMHURİYETİ DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI “GÜRCİSTAN’IN İSRAİL İLE YAPMIŞ OLDUĞU ORDUNUN MODERNİZASYONU, İNSANSIZ HAVA SALDIRI VE KEŞİF UÇAKLARI ALIMI ANLAŞMASI BÖLGEDE Kİ GERGİNLİĞİ TIRMANDIRIR!”
Abhazya – Gürcistan İlişkileri Sıkıntılı!

25/12/2020. Suhum. 25 Aralık 2020. Apsnypress. Çeviri: Fatih Atan. (Atanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti, Gürcistan'ın askeri gücünü geliştirilmesi konusunda ciddi endişelerini dile getirdi.

Gürcistan Savunma Bakanı I. Garibashvili'nin parlamento oturumları sırasında yaptığı konuşmadan bilindiği üzere, 2021'de Gürcistan askeri yapılanmasının güçlendirilmesi amacıyla keşif uçakları (İHA) ve insansız saldırı hava araçları (SİHA) satın alarak savaşa hazırlanmayı planlıyor.

 

Garibashvili, ayrıca, Gürcistan'ın hava savunma sisteminin yenilenmesi ve tamamen modernizasyonu için yakın zamanda İsrail ile bir anlaşma imzalandığını da kaydetti. RA Dışişleri Bakanlığı' tarafından yapılan yorumda, “Bu tür modern silah yapılandırmaları yalnızca çözülmemiş sorunların askeri çözümü için kullanılabileceği oldukça açıktır” açıklamasında bulunuyor.

 

ABHAZYA CUMHURİYETİ DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI AÇIKLAMASI

 

“Gürcistan Savunma Bakanı I. Garibaşvili'nin parlamento oturumları sırasında yaptığı konuşmadan bilindiği üzere, 2021'de Gürcü askeri yapısını keşif uçakları ve insansız hava araçlarıyla güçlendirerek savaşmayı planlıyor. Ayrıca, İ. Garibaşvili, Gürcistan'ın hava savunma sisteminin yenilenmesi ve tamamen modernizasyonu için yakın zamanda İsrail ile bir anlaşma imzalandığını da kaydetti.

 

Gürcistan devleti yönetimi bir kez daha askeri potansiyelini aktif olarak geliştirirken, eylemlerini yalnızca bölgede güvenlik ve istikrarı sağlama gereksinimi amacıyla olduğunu belirterek meşrulaştırmaya çalışıyor. Bununla birlikte, keşif uçakları ve İHA'larla yapılacak olan savaş planlarının sadece savunma amacıyla bu savaş araçlarının satın alındığı açıklamasının, kendilerini haklı çıkarması son derece zordur.

 

Dağlık Karabağ’da ki son olaylar ışığından bakıldığında, Azerbaycan tarafınca insansız savaş uçaklarının etkin olarak kullanıldığı ve bir saldırı operasyonu geliştirebildiği görülür. Gürcistan'ın bu tür modern yüksek hassasiyetli silahları satın alma planları, bizler açısından özellikle önemlidir. Bu modern silah türlerinin yalnızca sonlanmamış olan sorunların askeri çözümü için kullanılabileceği oldukça açıktır.

 

Gürcistan devlet yöneticilerinin bu tür eylemleri, Gürcistan'ın en yakın komşularına karşı açıkça düşmanca tavrını açıkça ortaya koymakta ve mevcut sorunların barışçıl çözümüne yönelik taahhütte atılan tüm deklaratif adımların değerini tümüyle düşürmektedir. Gürcistan'ı askerileştirme sürecinin, Tiflis'in stratejik ortağı olarak hareket eden Washington devlet yönetimi tarafından etkin olarak desteklendiğine de şüphe yok.

 

Gürcistan'daki militarizasyon sürecinin yoğunlaşmasının son derece tehlikeli olduğuna ve barış ve istikrara doğrudan bir tehdit oluşturduğuna derinden inanıyoruz. Abhaz tarafı olarak, Gürcü makamlarının sorunlu bölgede yeni bir gerilim dalgası yaratabilecek bu tür provokatif eylemlerinden ciddi endişelerini dile getiriyoruz.

 

Mevcut durumu hesaba katan Abhaz tarafı olarak, ABD temsilcileri tarafından yapılan, Gürcistan devlet yönetiminin askeri potansiyel oluşturma niyetlerine ilişkin destekleyici açıklamalar ve bölgemizde böylesine yüksek hassasiyetli ve son derece etkili saldırı silahlarının daha fazla kullanılmasına yönelik planlar hakkında kanıtlanmış belgeleri talep etmeyi planlıyoruz.”

 

Kaynak: www.apsnypress.info

 

www.abhazyam.com


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.