RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 23 Aralık 2020, Çarşamba 17:47:27 tarihnde eklendi. 5735 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Apra Kart Kriz Yarattı!

GÜRCİSTAN DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI, TC TİFLİS BÜYÜKELÇİSİ FATMA CEREN YAZGAN’I ÇAĞIRARAK APRA KART KONUSUNDA BİLGİ ALDI!
Apra Kart Kriz Yarattı!
23/12/2020. Suhum. 23 Aralık 2020. Ekho Kavkaza. Fatih Atan. (Atanba - Тванба). Gürcistan Dışişleri Bakanlığı’nda, Türkiye Büyükelçisi Fatma Ceren Yazgan ile bugün bir görüşme yapıldı. Görüşmede, Abhaz APRA "World" kartlarının Türk bankaları olan - "İş Bankası" ve "Ziraat Bankası" tarafından kullanım hizmetine başlamasıyla ilgili bilgileri görüştüler.
 
Gürcistan’da bazı siyasetçiler, TC Bankalarının “APRA “World” Kartınını kullanımını kabul etmeleri ile Türkiye’nin Abhazya’yı de-facto olarak tanıdığı anlamına geleceğini, dış işlerinin TC Büyükelçisini çağırarak bilgi istemesi gerektiğini belirtmişlerdi.  
 
Gürcistan 1. Kanalında daha önce bu koonuda verilen haberde  Türk Diplomat, medyanın mesajı yanlış yorumladığını ve Türk hükümetinin Gürcistan'ın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü tanıdığını belirtti. (Fatma Ceren Yazgan: Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Fakültesi mezunu – 1993. 15 Aralık 20017 Tarihinden bu yana Tiflis Büyükelçisi görevini yürütüyor. İngilizce ve Rusça biliyor.)
 
Fatma Ceren Yazgan “Bu konu, yanlış, doğrulanmamış bilgilerin nasıl sorunlara neden olabileceğinin çok güzel bir örneğiydi. Bu tür vakaları önlemek ve halkı yanıltmamak için Gürcistan hükümeti ile daha yakın işbirliği konusunda anlaştık. Banka kartları ve finansal hizmetler konusunda ise bu konu halen gündemde ve Türkiye'deki müşterilerine hizmet sunan bir grup Rus kartını içeriyor. Türkiye'de faaliyet gösteremeyen Sohum merkezli başka bir finans kuruluşuyla anlaşmaları olabilir. Buna göre her şey açıktır. Bir kez daha tekrar ediyorum, bugün aslında var olmayan bir sorundan söz ettik”dedi 
 
Kaynak: https://www.ekhokavkaza.com/a/31015622.html
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.