RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 22 Aralık 2020, Salı 14:09:15 tarihnde eklendi. 5464 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Suhum Havaalanı Sorunu Çözülüyor mu?

ABHAZYA CUMHURİYETİ DEVLET BAŞKANI ASLAN BJANİYA “VLADİSLAV ARDZINBA ULUSLARARASI SUHUM HAVAALANININ AÇILIŞI, YAKLAŞIK 2 YIL SÜREBİLİR!”
Suhum Havaalanı Sorunu Çözülüyor mu?
22/12/2020. Suhum. 21 Aralık 2020 – Sputnik. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Aslan Bjaniya, Rusya Ulaştırma Bakanı Vitaly Savelyev ile 15 Aralık’ta yaptığı görüşmede, ülkeler arasındaki uçuş seferlerinin açılması olasılığı ile ilgili konuları ele aldı.Bjaniya, Rusya’nın önde gelen televizyon kanalı RT'de yapmış olduğu söyleşide, Sohum havaalanının açılışının yaklaşık iki yıl sürebileceğini söyledi.
 
Bjaniya “Suhum havaalanının restorasyonu ve işletmeye başlaması ile ilgili konu bizim için en önemli olay. Rusya Ulaştırma Bakanlığı'nda çok sıcak ve verimli bir toplantı yaptık. Sadece bu toplantının sonuçlarından umutlandım. Bu açılış süreci 2 yıl sürebilir” dedi.  
 
Abhazya Cumhuriyeti Bakanlar Kurulunun 26 Temmuz 2019 Tarihinde almış olduğu karar ile, Vladislav Ardzınba Suhum uluslararası havaalanının havaalanı, eş merkezli bir havaalanı statüsünü aldı. Bu statü, sivil ve devletin (askeri, sınır, gümrük, devlet işlevlerinin yerine getirilmesi için diğer) havacılığın ortak temeli olasılığını ifade eder.
 
Yatırımcılar havalimanını iki yıl içinde yeniden inşa etmeyi planladılar, proje derin onarım gerektiren pist dışında tüm havaalanı kompleksini sıfırdan yeniden inşa etmeyi içeriyordu.
 
Abhazya Turizm Bakanı Teimuraz Khishba 28 Ekim'de düzenlediği basın toplantısında Suhum'da bir havalimanı açmanın gerekli olduğunu, ancak bunu yapmanın çok zor olduğunu söyledi. Öncelikle ABD'nin Chicago şehrinde bulunan Uluslararası Sivil Havacılık Birliği'nde Vladislav Ardzınba'nın adını taşıyan havalimanının Gürcistan'a kayıtlı olduğunu kaydetti. Ve gelecekte Suhum havaalanından geçecek olan uçak, onların bugün varolan duruma ters görüşüne göre işgal edilen bölgeye uçtuğu için ceza görecek ve tutuklanabilecek. Khişba'ya göre yakın gelecekte bu konuda bir değişiklik beklenmiyor.
 
Kaynak: http://sputnik-abkhazia.ru

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.