RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 21 Aralık 2020, Pazartesi 12:29:18 tarihnde eklendi. 1947 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Bjaniya’nın Moskova Ziyareti!

ABHAZYA CUMHURİYETİ DEVLET BAŞKANI ASLAN BJANİYA'NIN RUSYA FEDERASYONUNA DÜZENLEDİĞİ ÇALIŞMA ZİYARETİ TAMAMLANDI!
Bjaniya’nın Moskova Ziyareti!
21/12/2020. Suhum. 19 Aralık 2020. Abhazya-Inform. Çeviri. Fatih Atan. (Atanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanlığı Basın Servisi tarafından verilen bilgiye göre, Devlet başkanının Moskova’da düzenlemiş olduğu çalışma toplantıları 11 - 19 Aralık tarihlerinde yapıldı. Ziyaretin programında 12 Kasım'da Sochi'de Abhazya ve Rusya Devlet Başkanları Aslan Bjaniya ve Vladimir Putin arasında yapılan görüşmelerde varılan anlaşmaların pratikte uygulanmasının görüşülmesi amacı ile Rusya Federasyonu devlet başkanlığı Yönetimi ve Hükümeti bakanlarıyla toplantı yapıldı. 
 
Devlet başkanı, Rusya Federasyonu Devlet Başkanlığı Yönetimi Birinci Başkan Yardımcısı Sergei Kirienko ile görüştü. Görüşmede, Abhaz-Rus işbirliği ile ilgili çok çeşitli konular gündeme getirildi.
 
Enerji konuları, devlet sınırılarındaki durum, 2020-2022 Abhazya'nın Sosyo-Ekonomik Kalkınmasına Yardım için Yatırım Programı projelerinin uygulanması. Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı, Rusya Federasyonu Devlet Başkanlığı Yönetimi Başkan Yardımcısı Dmitry Kozak ile yapmış olduğu toplantıda bu ve diğer konuları görüştü.
 
Rusya Federasyonu federal bakanlıklar ve dairelerin başkanları ile bir dizi toplantı yapıldı.
 
Rusya Federasyonu Sağlık Bakanı Mikhail Murashko ile görüşen Aslan Bjaniya, sağlık alanında Abhazya-Rusya işbirliği konularını gündeme getirdi. Özellikle coronavirüs enfeksiyonu ile mücadelede Rusya Federasyonu'nun Abhazya'ya yardım etmesi, Abhazya Cumhuriyeti vatandaşlarına COVID-19 aşısı yapılması konuları ele alındı. Toplantıda Abhazya'da modern bir kardiyoloji merkezinin inşası ile ilgili beklentiler görüşüldü. Ayrıca, 2021-2022 Yatırım Programının bir parçası olarak. Abhazya Cumhuriyeti Çocuk Hastanesi'nin yapımı için tıbbi ve teknik bir çalışma programı hazırlandı ve Rusya Sağlık Bakanlığı ile bu konuda mutabakata varıldı.
 
Abhazya Cumhuriyeti ile Rusya Federasyonu arasında sivil uçuşların gerçekleştirilebilmesi amacıyla, Vladimir Ardzınba Suhum uluslararası havaalanının yeniden inşası konuları Aslan Bjaniya ile Rusya Ulaştırma Bakanı Vitaly Savelyev arasında yapılan görüşmede  Psou Nehri üzerindeki eski karayolu köprüsünün onarımları da gündeme getirildi. Toplantıya Rusya Federasyonu Birinci Ulaştırma Bakan Yardımcısı ve Federal Hava Taşımacılığı Ajansı Başkanı Alexander Neradko, Rusya Federasyonu Ulaştırma Bakan Yardımcısı ve Federal Karayolu Ajansı Başkanı Andrey Kostyuk ve diğer daire başkanları katıldı.
 
Abhazya Cumhuryeti Devlet Başkanı’nın Rusya Federasyonu Tarım Bakanı Dmitry Patrushev ile yapmış olduğu toplantıda, tarımsal ürünlerin işlenmesi için işletmelerin kurulması, subtropikal mahsullerin uzun süreli yeni bahçelerinin restorasyonu ve kurulması, hayvancılığın geliştirilmesi, kümes hayvancılığı ve balık çiftçiliği görüşüldü. Toplantıya Başbakan 1. Yardımcısı ve Abhazya Tarım Bakanı Beslan Djopua ve Rusya Federasyonu Tarım Bakanı 1. Yardımcısı Jambulat Khatuov katıldı.
 
Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı, çalışma gezisinin bir parçası olarak Rusya Federasyonu Maliye Bakanı Anton Siluanov ile de bir araya geldi. Aslan Bjaniya ve Anton Siluanov, Abhazya ve Rusya arasındaki sosyo-ekonomik kalkınma ve finansal işbirliği konularını ele aldı. Başbakan Yardımcısı, ve Abhazya Ekonomi Bakanı Christina Özgan, yapılan görüşmeye katıldı.
 
Abhazya Cumhuriyeti vergi idaresinde Rus teknolojilerini kullanma olanakları Aslan Bjaniya ve Rusya Federasyonu Federal Vergi Dairesi Başkanı Daniel Egorov arasında yapılan toplantıda görüşüldü. Toplantıya Başbakan Yardımcısı Ekonomi Bakanı Christina Özgan da katıldı. Taraflar daha etkili bir işbirliği için umutlarını belirttiler.
 
Ziyaret sırasında Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Aslan Bjaniya, Federal Güvenlik Servisi (FSB) Müdürü Alexander Bortnikov ile bir araya geldi.
 
Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı'nın Rusya Federasyonu Güvenlik Konseyi Sekreter Yardımcısı Raşid Nurgaliyev ile yapmış olduğu görüşmede de güvenlik konuları gündeme getirildi.
 
Aslan Bjaniya ayrıca Moskova Hükümeti Bakanları, Moskova Yönetimi Dış Ekonomik ve Uluslararası İlişkiler Dairesi başkanı Sergei Cheremin ve Moskova Evi Meclisi başkanı Pyotr Gladkov ile bir görüşme yaptı.
 
Çalışma ziyareti kapsamında Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı ayrıca Moskova Abhaz Diasporası temsilcileri ile de, bir araya geldi.
 
Devlet başkanı, Rusya Federasyonu Devlet BaşkanlığıYönetimi ve Hükümeti ile yapılan toplantılar hakkında ayrıntılı bilgi verdi.
 
Aslan Bjaniya,coronavirüs salgınının hızlanma döneminde yapmış olduğu yardım için Moskova Abhaz Diasporasına teşekkür etti ve coronavirüsle yapılacak olan mücadele planlarından söz etti. Devlet Başkanı ayrıca enerji sorunu konusuna ve bu sektördeki mevcut durumdan çıkış yollarına da değindi.
 
Aslan Bjaniya, Moskova'da uluslararası TV kanalı “Russia Today”e (Rusya’da Bugün) bir röportaj verdi. Devlet başkanı, program sunucusu Roman Kosarev'in coronavirüs enfeksiyonu ile mücadeledeki durum, Abhaz-Rusya ilişkileri, Güney Kafkasya'daki durum vb. İle ilgili sorularını yanıtladı.
 
Başkanın röportajı önümüzdeki hafta yayınlanacak.
 
Kaynak: www.abkhazinform.com
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.