RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 15 Aralık 2020, Salı 17:30:40 tarihnde eklendi. 1363 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Aibga Sınır Karakolu!

ABHAZYA CUMHURİYETİ VE RUSYA FEDERASYONU SINIRINDA BULUNAN AİBGA KÖYÜ’NDE ABHAZYA DEVLET GÜVENLİK SERVİSİ TARAFINDAN SINIR KARAKOLU KURULDU!
Aibga Sınır Karakolu!
15/12/2020. Suhum. 15 Aralık 2020 - Sputnik, Badri Yesiava. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti Devlet Güvenlik Servisi Sınır Koruma Birliği Başkanı Rüstam Latipov, Sputnik'e verdiği demeçte, Rusya sınırında bulunan Aibga köyünde 15 Aralık Salı günü Abhazya Devlet Güvenlik Servisi tarafından sınır karakolunun açıldığını söyledi.
 
Rustam Latipov “Bugün Aibga köyünde bulunan karakolun yeni binasının açılışı gerçekleşti. Karakol işletmeye açıldı ve personeli oraya geldi. Bina iki katlı. Abhazya Devlet Güvenlik Servisi tarafından inşa edildi. Sıcak ve soğuk su, banyo, barınma, ofis alanları bulunuyor, elektrik dizel jeneratör ile sağlanıyor” dedi.
 
Abhazya Cumhuriyeti Devlet Güvenlik Servisi Sınır Koruma Birliği Başkanı, bu tür sosyal koşulların yaratılmasının, özellikle sınır bölgesinin bu bölümünün özellikleri göz önüne alınarak Aibga köyü sakinleri ve onlara gelen insanlar için erişim kontrolünün sağlanacağı ve bunların personelin daha başarılı çalışmasına katkıda bulunan faktörlerden biri olduğundan emin olduğunu söyledi.
 
Latipov, karakol binasının inşası ile ilgili ilk çalışmanın 2019'da başladığını, ancak kışın başlamasından ve köye ulaşım ile ilgili sorunların ertelendiğini açıkladı. İnşaat, Ağustos 2020'de yeniden başladı. Proje, ldevlet başkanlığı, Hükümet ve Devlet Güvenlik Servisi tarafından finanse edildi. Yapı malzemelerinin bir kısmı ülkenin bazı vatandaşları tarafından bağışlandı.
 
Aibga köyü, Psou Nehri'nin üst kesimlerinde yer alıyor ve Rusya ile Abhazya arasındaki devlet sınırıyla - Soçi'nin Adler bölgesi ve Abhazya'nın Gagra bölgesi - iki kısma ayrılmıştır. Köy, deniz seviyesinden 840 metre yükseklikte yer almaktadır. Aibga'nın Abhazua Cumhuriyeti tarafında tamamı Rus vatandaşı olan 100'den az insan yaşıyor.
 
Kaynak: http://sputnik-abkhazia.ru
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.