RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 12 Aralık 2020, Cumartesi 11:04:16 tarihnde eklendi. 4686 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Cenevre Görüşmeleri 51. Turu Tamamlandı!

CENEVRE GÖRÜŞMELERİNDE, ABHAZYA, RUSYA VE GÜNEY OSETYA, GÜRCİSTAN’IN NATO’YA ÇEKİLMESİ GİRİŞİMLERİNİN GÜNEY KAFKASYA’DAKİ İSTİKRARI BOZACAĞI UYARISINDA BULUNDULAR!
Cenevre Görüşmeleri 51. Turu Tamamlandı!
12/12/2020. Suhum. 11 Aralık 2020. Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı. Çeviri: Fatih Atan. (Atanba - Тванба). BM, AB, AGİT eşbaşkanlığında Abhazya Cumhuriyeti, Güney Osetya Cumhuriyeti, Rusya Federasyonu, ABD ve Gürcistan2ın katılımcı olarak katıldıkları Cenevre Güney Kafkasya’da güvenlik ve İstikrar Sağlanması görüşmeleri 51. Turu tamamlandı. 
 
Abhazya cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı tarafından Cenevre görüşmeleri ile ilgili olarak bilgilendirme yazısı yayınlandı. 
 
“10-11 Aralık 2020 tarihlerinde, Güney Kafkasya'da Güvenlik ve İstikrarın Sağlanması konulu Uluslararası Cenevre Görüşmelerinin 51. turu, BM, AGİT ve AB'nin eş başkanlığında Abhazya Cumhuriyeti, Güney Osetya Cumhuriyeti, Gürcistan, Rusya Federasyonu ve Amerika Birleşik Devletleri temsilcilerinin katıldığı Cenevre'de tamamlandı. Abhazya Cumhuriyeti heyetine Dışişleri Bakan Yardımcısı Iraklı Tüzhba başkanlık etti.

Taraflar, geçtiğimiz turda, Cenevre görüşmelerinin gündemindeki ana ve en acil konu olarak güç kullanılmamasına ilişkin ortak bir sözlü bildiriyi tartışmayı sürdürdüler. Toplantıya katılanlar, bu konuda ilerlemek ve olumlu dinamiklere ulaşmak için karşılıklı olarak kabul edilebilir formülasyon arayışlarının sürdürülmesi lehinde konuştular. Maalesef, Gürcü katılımcıların bu belge üzerinde uzlaşmayı reddeden yıkıcı tavrı, uzun yıllardır ortak bir sözlü bildiri metni üzerinde anlaşmaya varma konusunda ilerlemeye izin vermiyor. Sonuç olarak, Gürcü katılımcıların, bu  belgenin benimsenmesi konusunda ikna etmek ve ayrıca 51. Turda görüşülmesi düşünülen Moskova Transit Demiryolu’nun açılması konusunu görüşmek mümkün olmadı. 

Cenevre görüşmelerinde ki Gürcistan tarafı haricindeki tüm kalılımcılar, Gürcistan - Abhazya ve Gürcistan - Güney Osetya sınırlarındaki durumu, istikrarlı ve sakin olarak değerlendirdiler.

Abhaz tarafı, görüşmelere katılanların dikkatini, Ingur Nehri boyunca devlet sınırında devam eden yasadışı geçişlere ve çok sayıda tutuklamalara yol açan son duruma çekti. 

Taraflar arasında, Gal şehrinde, daha önce sürdürülen Beşli Mekanizma (IPRM) çalışmalarının yeniden başlatılmasına gösterilen genel ilgi vurgulandı. Abhaz tarafı, Beşli Mekanizma (IPRM) gündeminde karşılıklı ilgi alanına giren belirli konuların görüşülmesi koşuluyla, bu uluslararası mekanizmanın çalışmalarının yeniden başlatılmasına hazır olduğunu ve bağl kalacağını dile getirdi.

Abhazya, Rusya ve Güney Osetya tarafları, Gürcistan'ı NATO'ya çekmek için sürdürülen girişimlerin, Gürcistan'ın ABD ve ittifakın diğer ülkelerinin desteğiyle yoğun askerileştirme süreci hakkındaki endişelerini bir kez daha dile getirdiler. Tüm bu eylemlerin Güney Kafkasya'da barış ve istikrar için tehdit oluşturduğu vurgulandı.

Abhaz heyeti, COVID-19 virüsünün cumhuriyette yayılma durumunu rapor ederek, bunu istikrarlı ve ülke hükümetinin kontrolü altında olarak nitelendirdi. Bu bağlamda, sağlanan yardım için Rusya Federasyonu heyetine ve Abhazya Cumhuriyeti topraklarında yerleşik uluslararası kuruluşların temsilcilerine teşekkürlerini dile getirdi.

Grubun insani konulardaki çalışmalarının bir parçası olarak, seyahat özgürlüğü, eğitim ve diğer konularla ilgili güncel konularda görüş alışverişinde bulunuldu.

Güney Kafkasya'da Güvenlik ve İstikrar Konulu Uluslararası Cenevre Görüşmelerinin bir sonraki 52. turunun 23-24 Mart 2021 tarihleri arasında yapılması planlandı.”
 
Kaynak: http://mfaapsny.org/ru/
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.