RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 11 Aralık 2020, Cuma 09:31:19 tarihnde eklendi. 1304 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya’nın, BDT, AB ve Diğer Ülkelerle Dış Politika İlişkileri!

ABHAZYA CUMHURİYETİ DEVLET BAŞKANI ASLAN BJANİYA'NIN HAZIRLADIĞI DIŞ POLİTİKA PROGRAMINDA, BDT, AVRUPA BİRLİĞİ VE DİĞER ÜLKELER İLE İLİŞKİLER GÜNDEME GETİRİLDİ!'
Abhazya’nın, BDT, AB ve Diğer Ülkelerle Dış Politika İlişkileri!
10/12/2020. Suhum. 07 Aralık 2020. Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanlığı. Çeviri: Fatih Atan. (Atanba - Тванба). Abhazya Cumhurbaşkanı Aslan Bjaniya tarafından, "Abhazya Cumhuriyeti'nin dış politika konseptinin onaylanması hakkında" bir kararname imzaladı (Devlet başkanlığı internet sitesinde "Belgeler" bölümünde yayınlandı). 
 
Abhazyam.com olarak,  "Abhazya Cumhuriyeti'nin dış politika konseptinin onaylanması hakkında"  kararnamesinin tüm olarak yayınlanmasını ve yorumlarımızı siz değerli okurlarımızla paylaşacağız. Kararname uzun olduğu için, öncelikli olarak Türkiye Diasporası, Gürcistan, Suriye ve Rusya Federasyonu, Abhazya’nın bağımsızlığını tanıyan ülkeler, BDT ülkeleri ile ilişkiler, AB ile ilişkiler, diğer ülkeler ile ilişkiler hakkında ki bölümleri ayrı olarak sizlerle paylaşacağız.
 
5. Bağımsız Devletler Topluluğu ve Avrasya Ekonomik Birliği'nin bir parçası olan devletlerle etkileşim kurmak

Abhazya Cumhuriyeti, kendi çalışmaları ve (veya) Rusya Federasyonu'nun yardımıyla uygulanan Sovyet sonrası alanda entegrasyon süreçlerine tam katılım için koşullar yaratmayı amaçlamaktadır.
 
Öncelikli görevler arasında, kaybedilen bağların yeniden sağlanması ve Bağımsız Devletler Topluluğu'nun (BDT) ve Avrasya Ekonomik Birliği'nin parçası olan devletlerle etkileşimin kurulması yer almaktadır.
 
6. Avrupa Birliği ülkeleri ile ilişkilerin geliştirilmesi
 
Abhazya Cumhuriyeti, olası tüm etkileşim alanlarında Avrupa Birliği ülkeleri ile ilişkiler kurmak ve geliştirmekle ilgilenmektedir. Abhazya Cumhuriyeti, Avrupa Birliği ülkeleri ile siyasi düzeyde işbirliği eksikliğini dikkate alarak, insani konularda işbirliğini geliştirmekle ilgilenmektedir.
 
Her şeyden önce, hareket özgürlüğü, Avrupa eğitimine erişim, tıbbi bakım ve kültürel ve insani işbirliğinden söz ediyoruz.
 
7. Diğer ülkelerle ilişkilerin kurulması ve geliştirilmesi
 
Abhazya Cumhuriyeti, Latin Amerika, Asya-Pasifik bölgesi, Orta Doğu ve Afrika ülkeleri ile dostluk ve işbirliği ilişkileri kurmak ve geliştirmekle ilgilenmektedir.
 
Dünyanın bu uzak bölgelerinde bulunan ülkelerle karşılıklı yarar sağlayan siyasi, diplomatik, ticari, ekonomik, kültürel ve insani işbirliğinin geliştirilmesi, Abhazya Cumhuriyeti'nin dış politika çıkarları kapsamındadır.
 
8. Abhazya Cumhuriyeti vatandaşının pasaportunun yabancı devletlerin devlet sınırlarını geçme hakkı veren bir belge olarak tanınması

Abhazya Cumhuriyeti vatandaşlarının pasaportunu, özellikle Abhazya Cumhuriyeti dışındaki bir vatandaşın kimliğini onaylayan Abhazya Cumhuriyeti pasaportunu yabancı devletlerin devlet sınırlarını geçme hakkı veren bir belge olarak tanımak için yabancı devletlerle etkileşim sağlanacak. Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Abhazya Cumhuriyeti vatandaşlarının uluslararası dolaşımını engelleyen yapay engelleri ortadan kaldırmaya yönelik aktif çalışmalarını sürdürecek.
 
Kaynak: http://presidentofabkhazia.org/upload/iblock/e3b/KONTSEPTSIYA-Vneshey-politiki.pdf
    
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.