RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 10 Aralık 2020, Perşembe 15:22:20 tarihnde eklendi. 1393 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya'yı Tanıyan Ülkelerle Dış Politika İlişkileri!

ABHAZYA CUMHURİYETİ DEVLET BAŞKANI ASLAN BJANİYA TARAFINDAN HAZIRLANAN DIŞ POLİTİKA PROGRAMINDA, BAĞIMSIZLIĞINI TANIYAN ÜLKELER İLE İLİŞKİLER GÜNDEME GETİRİLDİ!'
Abhazya'yı Tanıyan Ülkelerle Dış Politika İlişkileri!
10/12/2020. Suhum. 07 Aralık 2020. Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanlığı. Çeviri: Fatih Atan. (Atanba - Тванба).  Abhazya Cumhurbaşkanı Aslan Bjaniya tarafından, "Abhazya Cumhuriyeti'nin dış politika konseptinin onaylanması hakkında" bir kararname imzaladı (Devlet başkanlığı internet sitesinde "Belgeler" bölümünde yayınlandı). 
 
Abhazyam.com olarak,  "Abhazya Cumhuriyeti'nin dış politika konseptinin onaylanması hakkında"  kararnamesinin tüm olarak yayınlanmasını ve yorumlarımızı siz değerli okurlarımızla paylaşacağız. Kararname uzun olduğu için, öncelikli olarak Türkiye Diasporası, Gürcistan, Suriye ve Rusya Federasyonu, Abhazya’nın bağımsızlığını tanıyan ülkeler, BDT ülkeleri ile ilişkiler, AB ile ilişkiler, diğer ülkeler ile ilişkiler hakkında ki bölümleri ayrı olarak sizlerle paylaşacağız.
 
3. Abhazya Cumhuriyeti'nin bağımsızlığını tanıyan ülkelerle ilişkilerin geliştirilmesi:

3.1. Abhazya Cumhuriyeti'nin Rusya Federasyonu ile birlikte diplomatik ilişkilere sahip olduğu ülkelerle çok taraflı bağların güçlendirilmesi ve genişletilmesi: Bolivarcı Venezuela Cumhuriyeti, Nikaragua Cumhuriyeti, Suriye Arap Cumhuriyeti, Pridnestrovia Moldavya Cumhuriyeti, Güney Osetya Cumhuriyeti, Vanuatu Cumhuriyeti, Nauru Cumhuriyeti ve Tuvalu Cumhuriyeti.
 
Abhazya Cumhuriyeti, kültür, eğitim ve spor alanlarında siyasi, ekonomik, ticari, bilimsel ve teknik alanlarda ikili ilişkilerin yoğunlaşmasına katkıda bulunacak olan Abhazya Cumhuriyeti'nin bağımsızlığını tanıyan ülkelerle devletlerarası düzenleyici yasal çerçeveyi genişletmek için çalışmaları sürdürecek.
 
Abhazya Cumhuriyeti, Latin Amerika ve Asya-Pasifik ortaklarıyla siyasi, ticari, ekonomik, kültürel ve insani işbirliğini genişletmeye odaklanacak. Abhazya Cumhuriyeti, ikili ilişkileri sürekli olarak güçlendirmeyi, ilişkilerin geliştirilmesini teşvik etmeyi ve bu devletlerde Abhazya Cumhuriyeti'nin çıkarlarını desteklemeyi amaçlamaktadır.
 
Abhazya Cumhuriyeti bu devletleri önemli ortaklar olarak görüyor ve onlarla siyasi, ticari, ekonomik, bilimsel, teknik ve kültürel bağların çok yönlü gelişmesini hedefliyor.
 
Kaynak: http://presidentofabkhazia.org/upload/iblock/e3b/KONTSEPTSIYA-Vneshey-politiki.pdf
    
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.