RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 09 Aralık 2020, Çarşamba 19:05:23 tarihnde eklendi. 1180 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya – Gürcistan Dış Politika Programı!

ABHAZYA CUMHURİYETİ DEVLET BAŞKANI ASLAN BJANİYA TARAFINDAN HAZIRLANAN DIŞ POLİTİKA PROGRAMINDA, GÜRCİSTAN İLE İLİŞKİLER GÜNDEME GETİRİLDİ!'
Abhazya – Gürcistan Dış Politika Programı!
09/12/2020. Suhum. 07 Aralık 2020. Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanlığı. Çeviri: Fatih Atan. (Atanba - Тванба). Abhazya Cumhurbaşkanı Aslan Bjaniya tarafından, "Abhazya Cumhuriyeti'nin dış politika konseptinin onaylanması hakkında" bir kararname imzaladı (Devlet başkanlığı internet sitesinde "Belgeler" bölümünde yayınlandı). 
 
Abhazyam.com olarak,  "Abhazya Cumhuriyeti'nin dış politika konseptinin onaylanması hakkında"  kararnamesinin tüm olarak yayınlanmasını ve yorumlarımızı  siz değerli okurlarımızla paylaşacağız. Kararname uzun olduğu için, öncelikli olarak Türkiye Diasporası, Gürcistan, Suriye ve Rusya Federasyonu, Bağımsızlığını tanıyan ülkeler, BDT ülkeleri ile ilişkiler, AB ile ilişkiler, diğer ülkeler ile ilişkiler  hakkında ki bölümleri ayrı olarak sizlerle paylaşacağız. 
 
2. Gürcistan ile ilişkilerin çözümü
 
2.1. Güney Kafkasya'da potansiyel olarak istikrarı bozucu bir faktör olan Gürcü-Abhaz ülkeler arası çatışmasının çözümü. Abhazya Cumhuriyeti anayasal sisteminin bağımsızlığı, egemenliği, toprak bütünlüğü ve temellerine yeniden silahlı saldırı ve tecavüz tehdidi devam ediyor.
 
Abhazya Cumhuriyeti Devleti, Abhazya Cumhuriyeti'nin uluslararası toplum içerisinde izolasyonunu amaçlayan ve uluslararası arenada Abhazya Cumhuriyeti'nin olumsuz imajını yaratmayı amaçlayan Gürcistan'ın düşmanca politikasına karşı yeterli bir tepki ve karşı hareket üzerinde çalışıyor.
 
2.2. Abhazya Cumhuriyeti, Gürcistan ile eşit ve iyi komşuluk ilişkileri kurmakla ilgileniyor. Abhazya Cumhuriyeti ile Gürcistan arasındaki ilişki ancak karşılıklı tanıma ve egemenliğe saygı ve birbirlerinin içişlerine karışmama temelinde yeniden kurulabilir.
 
Abhazya halkı bağımsız bir devlet kurma haklarının her türlü koşuluna sahiptir ve Gürcistan da dahil olmak üzere diğer devletlerle eşit bir şekilde ilişkiler kurma niyetindedir. Geçmişte Abhazya ve Gürcistan arasındaki ilişkilerin tüm olumsuz deneyimlerinin üstesinden gelmeden, ilişkileri normalleştirme yolunda ilerlemek olanaksızdır.
 
İlişkilerin normalleşmesine yönelik önemli bir adım, tarafların düşmanlıkları yeniden başlatma niyetindeki eksikliklerini gideren bir belge olmalıdır. Böyle bir belgenin kabul edilmesi, Gürcistan'ın barışçıl niyetini garanti edecek ve Gürcistan'ın gerçek bir eşit diyaloğa hazır olduğunu gösterecektir.
 
2.3. Güney Kafkasya'da İstikrar ve Güvenlik Konulu Uluslararası Cenevre Görüşmelerine katılım şu anda Abhazya Cumhuriyeti'nin ulusal çıkarlarını savunmasına ve Rusya, Amerika Birleşik Devletleri, BM, AB ve AGİT gibi önemli uluslararası aktörlerle doğrudan diyalog kurmasına izin veren tek uluslararası formattır.
 
Uluslararası Cenevre Görüşmeleri çerçevesinde Abhazya Cumhuriyeti, Gürcistan ile güç kullanılmaması konusunda yasal olarak bağlayıcı bir belge imzalama gereksinimde ısrarcı olmayı sürdürmektedir.
 
Abhazya Cumhuriyeti, Gürcistan ile Abhazya Cumhuriyeti arasında, Uluslararası Cenevre Görüşmeleri çerçevesinde çözümü mümkün olmayan karşılıklı menfaat konularını Gürcistan tarafıyla karşılıklı görüşmenin mümkün olacağı çok düzeyli görüşmelerin ek bir formatının oluşturulması için koşullar yaratılması olasılığını benimsemektedir.
 
Kaynak: http://presidentofabkhazia.org/upload/iblock/e3b/KONTSEPTSIYA-Vneshey-politiki.pdf    
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.