RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 09 Aralık 2020, Çarşamba 12:32:21 tarihnde eklendi. 1202 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya Cumhuriyeti Dış Politika Programı!

ABHAZYA CUMHURİYETİ DEVLET BAŞKANI ASLAN BJANİYA DIŞ POLİTİKA PROGRAMINDA, SURİYE VE TÜRKİYE İLE İLİŞKİLER GÜNDEME GETİRİLDİ!
Abhazya Cumhuriyeti Dış Politika Programı!
09/12/2020. Suhum. 07 Aralık 2020. Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanlığı. Çeviri: Fatih Atan. (Atanba - Тванба).  Abhazya Cumhurbaşkanı Aslan Bjaniya tarafından, "Abhazya Cumhuriyeti'nin dış politika konseptinin onaylanması hakkında" bir kararname imzaladı (Devlet başkanlığı internet sitesinde "Belgeler" bölümünde yayınlandı). 
 
Abhazyam.com olarak,  "Abhazya Cumhuriyeti'nin dış politika konseptinin onaylanması hakkında"  kararnamesinin tüm olarak yayınlanmasını ve yorumlarımızı  siz değerli okurlarımızla paylaşacağız. Kararname uzun olduğu için, öncelikli olarak Türkiye Diasporası, Gürcistan, Suriye ve Rusya Federasyonu, Bağımsızlığını tanıyan ülkeler, BDT ülkeleri ile ilişkiler, AB ile ilişkiler, diğer ülkeler ile ilişkiler  hakkında ki bölümleri ayrı olarak sizlerle paylaşacağız. 
 
3.2. Suriye Arap Cumhuriyeti ile ikili işbirliğinin geliştirilmesi ve güçlendirilmesi.
 
Abhazya Cumhuriyeti'nin bağımsızlığının Suriye Arap Cumhuriyeti tarafından tanınması ve ardından ülkelerimiz arasında diplomatik ilişkilerin kurulması ışığında, Abhazya Cumhuriyeti ile Suriye Arap Cumhuriyeti arasındaki ikili işbirliğinin kapsamlı gelişimi ve güçlendirilmesi özellikle önemlidir. 
 
Suriye, önemli doğal kaynakları ve yüksek ekonomik potansiyeli ile Orta Doğu'daki kilit devletlerden biridir. 4 Eylül 2018 tarihinde Şam'da imzalanan Abhazya Cumhuriyeti ile Suriye Arap Cumhuriyeti Dostluk ve İşbirliği Antlaşması, ülkelerimiz arasındaki ikili işbirliğinin başarılı etkileşimi için sağlam bir temel belirlemektedir.
 
Abhazya Cumhuriyeti, iki ülke arasında karşılıklı çıkarların tüm alanlarında işbirliğini daha kapsamlı bir şekilde geliştirme ve güçlendirme yolunu izleme niyetindedir.
 
3.3. Abhazya Cumhuriyeti'nin bağımsızlığını tanıyan devletlerin siyasi kaynaklarını, onu resmen tanıyan devletler çemberini daha da genişletmek ve diğer devletlerle diplomatik ilişkiler kurmak için kullanmak.
 
3.4. Uluslararası işbirliği aracı olarak parlamentolar arası ve belediyeler arası ilişkilerin ve temasların geliştirilmesi.
 
4. Türkiye Cumhuriyeti ile İlişkiler

4.1. Türkiye topraklarında büyük bir Abhaz-Abaza ve Çerkes diasporasının varlığı dikkate alındığında, bu devletle çok düzeyli bağlar kurma olasılığı cumhuriyetimiz için büyük önem taşımaktadır. Türkiye Cumhuriyeti'nin çeşitli siyasi ve ekonomik aktörleri ile işbirliğinin geliştirilmesi, dış politikanın yönlerinden biri olabilir.
 
4.2. Türkiye'den yurttaşların tarihi vatanlarına geri dönüş sürecini yoğunlaştırmak amacıyla Abhaz diasporasıyla çalışmaya devam etmek gerekiyor. Diaspora dernekleri, örgütleri ve kültür merkezleri ile bağların ve temasların güçlendirilmesine devam edilecektir.
 
Kaynak: http://presidentofabkhazia.org/upload/iblock/e3b/KONTSEPTSIYA-Vneshey-politiki.pdf    
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.