RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 01 Aralık 2020, Salı 14:35:48 tarihnde eklendi. 1889 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Vakhtang Vozba Vefat Etti!

ABHAZYA DEVLET HALK DANSLARI TOPLULUĞU “SHARATYN BAŞ SOLİSTİ VE ABHAZ ULUSAL HALK SANATÇISI VAKHTANG VOZBA YAŞAMINI YİTİRDİ!
Vakhtang Vozba Vefat Etti!
01/12/2020. Suhum. 30 Kasım 2020. Sputnik. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı tarafından verilen bilgiye göre, Abhazya Devleti Halk Dansları Topluluğu Eduard Bebia "Sharatyn" baş dansçısı, Abhazya Halk Sanatçısı Vakhtang Vozba 68 yaşında yaşamını yitirdi.
 
Kültür Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, hayatını Abhaz koreografi sanatının gelişmesine ve popülerleşmesine adamış yetenekli ve parlak bir dans gurubu olan "Sharatyn" topluluğunun kurucularından biriydi.
 
Kültür Bakanlığı facebook sayfasında, “Vakhtang Vozba'nın ölümü, Abhazya'nın tüm ulusal kültürü için yeri doldurulamaz bir kayıptır. Yüksek profesyonelliğe, sanata ve karizmaya sahipti, sadece Abhazya'da değil, yurtdışında da halkın örnek bir figürü idi. Abhazya'nın halk dansları sanatının tanıtımına katkısı paha biçilemez,” diye yazıyor 
 
Vakhtang Vozba 1952 yılında doğdu. 1971'de Suhum kültür ve eğitim okulunun koreografi bölümünden ve 1991'de Abhaz Devlet Üniversitesi'nin coğrafya fakültesinden mezun oldu.
 
Vozba, 1970 yılından beri Abhazya Devlet Halk Dansları Topluluğu “Sharatyn” in önde gelen solistiydi, daha sonra toplulukta öğretmen olarak çalıştı ve aynı zamanda çocuk koreografi topluluğu "Iairuma" nın sanat yönetmenliğini yaptı. Ekiple birlikte dünya çapında 30'dan fazla şehri ziyaret etti.
 
1990 yılında "Abhazya Halk Sanatçısı" ünvanı ile ödüllendirildi, 2000 yılında "Akhdz-Apsha" III derecesiyle ödüllendirildi.
 
Vakhtang Vozba ayrıca, “Belshazzar Bayramı veya Stalin ile Gece" filmindeki Makhaz rolüyle birçok izleyici tarafından tanınıyor.
 
“Not: Abhazyam.com olarak Abhaz Diasporası tarafından da çok iyi tanınan, Türkiye’de de gösterilerde bulunan “Sharatyn” Halk Dansları topluluğu baş solisti, değerli halk dans sanatçısı Vakhtang Vozba’nın vefatı nedeniyle, ailesine ve sevenlerine, Abhaz halkına başsağlığı diliyoruz!” 
 
Kaynak: http://sputnik-abkhazia.ru
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.