RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 26 Kasım 2020, Perşembe 09:27:28 tarihnde eklendi. 4234 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Cenevre Görüşmeleri Sürüyor!

ABHAZYA CUMHURİYETİ DIŞİŞLERİ BAKAN YARDIMCISI IRAKLİ TUZHBA, CENEVRE GÖRÜŞMELERİ BM, AB, AGİT EŞ BAŞKNALRI İLE GÖRÜŞTÜ!
Cenevre Görüşmeleri Sürüyor!
26/11/2020. Suhum. 25 Kasım 2020. Abhazya-Inform. Çeviri. Fatih Atan. (Atanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Basın Servisi tarafından yapılan açıklamaya göre, Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı Iraklı Tüzhba, Kafkasya'da Güvenlik ve İstikrarın Sağlanması amacıyla sürdürülen Uluslararası Cenevre Görüşmeleri eşbaşkanları – AB Güney Kafkasya Özel Temsilcisi Toivo Klaar, BM Temsilcisi Cihan Sultanoğlu ve AGİT Güney Kafkasya Özel Temsilcisi Rudolf Mikhalka ile bir araya geldi.
 
Toplantının ana konusu, Uluslararası Cenevre Görüşmelerinin yaklaşan 51. Turunun gündeminin belirlenmesi ve coronavirüs enfeksiyonu COVID-19'un devam eden pandemisi bağlamında bölgesel güvenlik ve istikrarla ilgili güncel konulardı.
 
Iraklı Tuzhba konuşmasında, ülke içerisindeki epidemiyolojik durumun COVID-19'un yayılmasıyla bağlantılı olarak durumu istikrarlı olarak nitelendirdi ve yeni koronavirüs enfeksiyonunun düzenli olarak yayılmasına karşı mücadelede destek sağlayan uluslararası kuruluşlara bir kez daha şükranlarını dile getirdi.
 
Tuzhba, Abhaz tarafı olarak, güvenlik konularının görüşülmesi bağlamında, Gürcistan'ın devam eden askerileştirme süreciyle ilgili endişelerini dile getirdi, özellikle Gürcistan-NATO formatında devam eden tatbikatları, ABD Donanmasına bağlı destroyer "Donald Cook" un Karadeniz'e yaptığı son ziyareti ve diğer savaş gemilerinin faalşiyetlerini konu etti. Bu tür eylemlerin bölgedeki durumu olumsuz etkileyebilecek koşullar olduğunu belirtti.
 
Iraklı Tuzhba, Güney Kafkasya'da gerilimin tırmanmasını önlemek için eşbaşkanları bu eylemlere dikkat etmeye çağırdı.
 
Toplantıda ayrıca, hareket özgürlüğü ile ilgili insani konular ve yaklaşan Cenevre tartışmalarının diğer güncel konuları üzerinde de duruldu.
 
Güney Kafkasya'da Güvenlik ve İstikrar Konulu Cenevre Uluslararası Görüşmelerin bir sonraki 51. turunun 10-11 Aralık 2020'de yapılması planlanıyor.
 
Kaynak: www.abkhazinform.com
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.