RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 18 Kasım 2020, Çarşamba 19:15:56 tarihnde eklendi. 4044 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Aslan Bjaniya Ropörtajı - I

ABHAZYA CUMHURİYETİ DEVLET BAŞKANI ASLAN BJANİYA, MUHALEFET İLE İLİŞKİLER, COVID-19 MÜCADELESİ, EĞİTİM SİSTEMİ VE SAĞLIK SİSTEMİ İLE İLGİLİ GELİŞMELERİ DEĞERLENDİRDİ!
Aslan Bjaniya Ropörtajı - I
18/11/2020. Suhum. 17 Kasım 2020. Abhazya – İnform. Çeviri: Fatih Atan (Atanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Aslan Bjaniya, 17 Kasım 2020 Tarihinde, gazetecilerle, Muhalefet ile ilişkiler, COVID-19 ile mücadele, eğitim konusu, Rusya vatandaşlığı, yabancılara mülk satışı, Aibga köprüsü, Abhazya – Rusya Devlet Sınırı, Güney Kafkasya Demiryolu ulaşımı ve Karabağ’dan çıkarılacak dersler konusunda değerlendirmelerde bulundu. 
 
Not: Söyleşi 2 bölüm olarak sunulacak. – Abhazyam.com 

Muhalefet ile ilişkiler.  
 
Aslan Bjaniya “Muhalefet ile iletişim kurmak niyetindeyim. Çalışma arkadaşlarım eleştiriye karşı değiller, bu arada bu tür bir eleştiriden korkmak daha tehlikelidir. Dürüst eleştiriyi dinliyoruz, buna karşı değiliz ve bu bizler için olumulu. Ama şunu vurgulamak isterim ki, dürüst eleştiriye karşı değiliz” dedi.  
 
Bjaniya, Toplumsal hareketler ve partilerle çalışmak için kalıcı bir platform oluşturulacağını vurguladı.

Aslan Bjaniya “Gerçekler tarafından yönlendirileceklerini umuyorum ve doğrulanmamış verilerin açıklanmasını ve dolayısıyla vatandaşlarımızın yanlış bilgilendirilmeye çalışılmasını doğru bulmuyorum. Bu yapıcı ve yanlış değil. Herhangi bir sorun hesaplanabilir ve belirli bir geçmişe sahip olabilir. Muhalefet içerisinde yardım edebilecek, iş tecrübesi olan insanlar var. Tüm bunların sorunların çözümü için yararlı olabileceğine inanıyorum” dedi. 
 
Bjaniya, Tarafların pozisyonlarını daha da yakınlaştırmaya çalıştığını kaydetti.
 
Aslan Bjaniya “Ülkede yeni bir yönetim ekibi oluşturulduktan sonra ilişkiler genellikle nasıl kurulur? Seçim zaferinin ardından, seçimlerde bana destek vermeyen herkesi görevden almayı düşünmedim. Bugün hükümette kimin çalıştığına veya kamu görevinde bulunanlara, biyografilerine dikkat edin. Bunların önemli bir kısmı önceki hükümetin yönetimi içerisinde çalıştı. İsimleri söyleyebilirim. Yeni atanan personel sayısı, eski yönetim tarafından atananaların sayısının altında bulunuyor. Bu davranış, bilinçli bir yaklaşımdır. Vatandaşlarımızın bunu takdir ettiğine kesinlikle eminim. Yine de takdir etmeyen insanlar var. Maalesef aralarında bana destek verenler içerisinde bunu kabul etmeyenlerde bulunuyor. 

Ben de 2014'te bir başkan adayıydım ve tarafsızlık adına o dönemin liderlerini göz önüne alarak 2014 seçimlerinden sonra onlara ne olduğunu görebilirsiniz. Personel değişiklikleri her durumda olacaktır, ancak bu, bu kişilerin bazı merkezlerde çalışıp çalışmadıklarıyla ilgili değildir. İşlerinde başarılı olarak çalışıp çalışmadıkları ile ilgilidir. 

Maalesef ki iki yönetici var ama isimlerini söylemeyeceğim, görünüşe göre yıl sonuna kadar değiştirilmeleri gerekecek. Bunlar olabilir. Devlet başkanının da bu tür yaklaşımlara yatkın olduğunu herkese göstermek istiyorum” dedi 
 
Parlamento ile etkileşimden söz eden devlet başkanı, bu tür gelişmelerin şüphesiz çeşitli projeleri yaşama geçirmek için kilit bir halka olduğunu vurguladı.
 
Bjaniya “Bu hafta parlamento ile görüşeceğim. Kesinlikle birbirimize destek olacağız, dört gözle bekliyorum. Elbette farklı bakış açıları olabilir ama bir çeşit paydaya gelmek için buradan geçmek gerekecek. Bu normal bir işleyen süreç ve bu süreci sistematik hale getirmekle ilgileniyorum”dedi.
 
Aslan Bjaniya, Toplum İçerisinde Covid-19 ile Mücadeleye Yönelik Eleştirilere Karşı Çıktı.
 
Aslan Bjaniya “Bundan sık sık hoşnutsuzluğunu dile getirenlerden biriydim ama devlet çok şey yaptı ve bugün durumun kontrol altında olduğunu söyleyebiliriz. Birkaç hafta önce, halkımıza bir çağrıda bulundum ve o zamanlar COVID-19 ile mücadeleye çeyrek milyar rubleden fazlasını harcadık. Ayrıca, cumhuriyetimize 50 milyon ruble gönderilmesini sağlayan Abhazya'nın bir başka büyük dostu olan Khazret Sovmen bize yardım etti ”diye hatırlatmada bulundu. (Hazret Sovmen – Adıge Cumhuriyeti’nin II. Devlet Başkanı (8 Şubat 2002 – 13 Şubat 2007) - Abhazyam.com) 
 
Ayrıca Rusya Federasyonu'nun da yardımıyla coronavirüsle mücadeleye yaklaşık 152 milyon ruble tahsis edileceğini söyledi. 
 
Aslan Bjaniya “Eylem planına göre, bu yılın sonuna kadar devlet, 65 milyon ruble tutarında 10 yapay akciğer havalandırma cihazı (bu 15 milyon ruble'den fazla), üç mobil X-ışını teşhis dijital ünitesi (15 milyon), ilaçlar, kişisel koruyucu ekipman, 75 takvim günü sarf malzemeleri alacak. ... Ek olarak, 11 milyon ruble değerinde teşhis için iki PCR hattını donatmak için ekipman satın alınacak. Ayrıca Gagra ve Oçamçira bölgelerinde 16 milyon ruble gerektirecek iki laboratuvar kurulması planlanıyor” dedi. 
 
Aslan Bjaniya “coronavirüse karşı mücadelede bazı ihmallere rağmen ve bunlar kesinlikle var, hastanede 450 yataklı hasta yatağı oluşturduk ve fakir Abhaz devleti herkese ücretsiz tedavi uyguluyor! Bu bizim kurulumumuz! İstismarlar da var ama biz onlarla savaşmaya çalışıyoruz. Genel olarak, çalışmalar uygun biçimde yapılıyor.

Rusya Federasyonu'nun bazı bölgelerinde covid ile mücadelede durumun çok daha kötü olduğunu hatırlatmak isterim. Ancak buna rağmen Abhazya'ya yardım konusu Rusya Devlet Başkanı ile yapılan görüşmede gündeme geldi ve yardımlar sürecek.

Coronavirüs enfeksiyonu ile mücadele benim kontrolüm altında ve bu durumu aşmak için elimizden geleni yapacağız. Coronavirüse karşı aşılama süreci başlarsa Abhazya Cumhuriyeti de buna dahil olacak” dedi.
 
Başkanlık personeli ilgili soruyu yanıtlayan devlet başkanı, devlet başkanlığı idaresinde çalışanların sayısının artırılmadığını - orada çok sayıda insan çalıştığını, bu yüzden her şeyin olduğu gibi kaldığını söyledi. 
 
Online Eğitim Hakkında
 
Aslan Bjaniya “Çocuğun okula gitmesi daha doğru ve biz de bunun için okul binalarını inşa edip tamir ediyoruz. Sorun coronavirüs ile ilişkilidir ve salgın sırasında mümkün olduğunca bu tür önlemler alınmalıdır. Bu biçimde davranmanılması gerektiğini söylemiyoruz – bu tür eğitim sistemi, pandemi nedeniyle oluşan bir duruma bir tepkidir. Bunun doğru olmadığını anlıyoruz, ancak gerekli bir önlem” dedi.
 
Kardiyoloji Merkezi Hakkında
 
Aslan Bjaniya “Büyük bir anlaşma çerçevesinde Abhazya vatandaşları Rusya Federasyonu'nda Rusya sağlık sigortası kapsamında tedavi görme olanağına sahip bulunuyor. Abhazya'da 50 binden fazla vatandaş bu sigortaya sahiptir. Bu destek bizim için çok önemli - bu çok para. Rusya bu konuda bize yardımcı oluyor. Ancak sigorta ile tedavi edilemeyen hastalıklar var. Örneğin - felç, kalp krizi, gibi bir saat içinde yardım sağlanması gerektiğinde, bu tür bir yapıya gereksinim var.

Doktorlarımızın görüşüne göre ve ben bu fikre güvenme eğilimindeyim, özellikleri olan bir modern kardiyoloji merkezine gereksinim bulunuyor. İlgili öneriler belge içerisinde oluşturuldu ve toplantıda Rusya Federasyonu devlet başkanına iletildi. O bu öneriyi beğendi ve ilgili bakanlıklara ve bölümlera konu ile ilgilenilmesi içn gerekli talimatları verdi” dedi. 
 
Söyleşi sürecek…
 
Kaynak: www.abkhazinform.com
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.