RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 13 Kasım 2020, Cuma 10:08:59 tarihnde eklendi. 5215 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Esad’dan Geriye Dönüş Çağrısı!

SURİYE ARAP CUMHURİYETİ DEVLET BAŞKANI BEŞAR ESAD “ABD, SURİYELİ MÜLTECİLERİN GERİYE DÖNÜŞÜNÜ ENGELLİYOR!”
Esad’dan Geriye Dönüş Çağrısı!
13/11/2020. Suhum. 12 Kasım 2020. Sputnik. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Suriye Arap Cumhuriyeti Devlet Başkanı Beşar Esad, Şam’da düzenlenen Suriyeli mültecilerin geriye dönüşü amacıyla yapılan uluslararası toplantıda konuşma yaptı.
 
Beşar Esad, konuşmasında Suriye’de yaşanan mülteci sorunun yapay olduğunu belirtti. Esad, ABD ve Müttefiklerinin (Türkiye – Ürdün ve AB Ülkeleri – Abhazyam.com) mültecilerin anavatanlarına dönüşlerini engellemekle suçladı. 
 
Suriye devlet başkanı, “Suriyeli mültecilerin yurtdışında maruz kaldıkları baskının yanı sıra geri dönüşlerini önlemek için büyük engeller var, Amerikan rejimi ve müttefikleri tarafından yasadışı ekonomik yaptırımlar ve ambargolar bulunuyor” dedi.
 
Şuriye Arap Cumhuriyeti’nin başşehri Şam’da düzenlenen uluslararası konferansa 27 ülke katılırken, ABD ve AB ülkeleri daveti kabul etmediler.
 
(Not: Bilindiği üzere, 11 – 12 Kasım 2020 Tarihinde Suriye’nin Başşehri Şam’da düzenlenen Uluslararası Mülktecilerin Geriye Dönüş Konnferansı’na Abhazya Cumhuriyeti resmi davetli olarak, Dışişleri Bakanı Daur Kove tarafından temsil edildi. Abhazya Cumhuriyeti, Suriye’de yaşanan savaş sırasında Abhaz – Adıge kökenli Suriye vatandaşlarının bir bölümünü Rusya – Suriye ve Abhazya devletlerinin ortak çabası ile Anavatanları Abhazya’ya getirdi. Bugün için halen Suriye’de Abhaz – Kafkas kökenli kalabalık bir toplum yaşıyor. Suriye Arap Cumhuriyeti 29 Mayıs 2018 tarihinde Abhazya Cumhuriyeti ve Güney Osetya Cumhuriyeti’nin bağımsızlık ve egemenlik haklarını tanımıştı – Abhazyam.com)  
 
Kaynak: http://sputnik-abkhazia.ru
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.