RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 09 Kasım 2020, Pazartesi 16:26:35 tarihnde eklendi. 1521 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Aibga Sorunu Sürüyor!

ABHAZYA CUMHURİYETİ MUHALEFETİ, ABHAZYA – RUSYA SINIRINDA BULUNAN PSOU NEHRİ ÜZERİNDE RUSYA TARAFINDAN YAPILAN KÖPRÜ NEDENİYLE PROTESTO AÇIKLAMASI YAPTI!”
Aibga Sorunu Sürüyor!
09/11/2020. Suhum. 9 Kasım 2020. Abhazya-Inform. Çeviri. Fatih Atan. (Atanba - Тванба). Bugün Abhazya Cumhuriyeti Parlamento'sunda Rusya tarafından Psou Nehri üzerinde inşa edilen asma köprü nedniyle kapalı oturum yapıldı. Gazetecilerin toplantıya girmesine izin verilmedi. Aynı zamanda çok sayıda muhalefet partisi ve kamu kuruluşu da bu konu hakkında açıklama yaptı.
 
“Rus medyasında, Abhazya ile Rusya'yı birbirine bağlayan Abhazya Cumhuriyeti'nin Gagra bölgesindeki Aibga yayla köyü bölgesinde Psou Nehri boyunca bir asma köprü inşa edildiği bildirdi.

Yapılış süreci bir ay süren asma köprü, Rusya Federasyonu'nun Sochi şehir yönetimi yardımcısı ve şehir yetkilileri tarafından ortaklaşa inşa edildi.

Bu bağlamda, Abhazya Cumhuriyeti yetkili makamlarından bu konuda derhal kapsamlı bir açıklama yapmalarını ve ayrıca Abhazya Cumhuriyeti "Devlet Sınırlarının" korunması Kanunu koşullarının devlet sınırının bu bölümünde uygulanması için alınan tedbirler hakkında kamuoyunu bilgilendirmelerini öneriyoruz.

Unutulmamalıdır ki, bu tür ağır kanlı davranışlar ve belirsiz formülasyonlar Abhazya Cumhuriyeti ile Rusya Federasyonu arasındaki kardeşlik ilişkilerinin güçlenmesini engellemek isteyen güçler için “verimli bir zemin” yaratmaktadır ”.

ARUAA Başkanı Gulia T.L. Başkanı
"FNEA" Partisi Başkanı A.Ch. Bartsits Başkanı
Apsny" Partisi Başkanı V.V. Gabniya Başkanı
“АНД” Partisi Başkanı Ardzinba A.A. Başkanı”

***
 
Daha önce, https://sochi.ru/press-sluzhba/novosti/66/160029/ sitesi, Aibga köyüne yeni bir yaya köprüsü inşa edildiğini bildirdi.
 
Yazı bilgisi; 
 
“Köprü, Nizhneshilovsky kırsal bölgesinde yaşayanları Soçi'deki en uzak yerleşim yerlerinden birine bağlayacak.

Üç yıl önce, Aibga dağ köyündeki tek köprü yaşanan sel felaketi sonrasında yıkıldı. Sağ tarafta bulunan bölgeye ulaşmak için, dükkan ve postanenin bulunduğu sol bölge sakinlerinin yaşadığı bölgeye , tek yönde 25 kilometreden fazla yol almak zorunda kaldılar.

- Sochi şehir yetkilileri ve şehir meclisi parlamenterlerinin ortak çabalarıyla bu sorunun lojistik olarak çözülmesi mümkün oldu. Bölge idaresi başkanı Valery Kokorev, Adler bölgesinin ücra köylerindeki altyapının geliştirilmesine dikkat etmeye devam edeceklerini söyledi.

Sochi Şehir Meclisi Yardımcısı Sergey Shevelev köylülerin sorununun çözümüne önem gösterdi. Asma köprünün yapımı bir ay sürdü. Bu süre zarfında, Psou'nun her iki yakasına da destekler yerleştirildi, tahta kaldırımın sabitlendiği nehir boyunca çelik kablolar gerildi.

Bölge yaşayanlarının belirttiğine göre, bu tür güvenilir bir köprü yaklaşık yirmi yıldır buradabulunmuyordu. Şimdi sadece iki yakayı birbirine bağlayan yol sadece dört kilometre sürüyor.”
 
(Abhazyam.com Notu: Aibga köyü, Abhazya Cumhuriyeti ile Rusya Federasyonu sınır bölgesinde bulunuyor ve bugüne kadar çözüme ulaşmamış görünüyor. Bilgi için Bknz:  http://www.abhazyam.com/haber/4891/aibga-sorunu-hortladi-mi.html ;   http://www.abhazyam.com/haber/2242/aibga-gorusmeleri-suruyor.html )
 
Kaynak: www.abkhazinform.com
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.