RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 03 Kasım 2020, Salı 10:19:27 tarihnde eklendi. 1615 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya’da Üzüm Hasadı Sürüyor!

ABHAZYA CUMHURİYETİ’NDE, KİVİ, FEYHUA VE ŞARAPLIK ÜZÜM HASADI SÜRÜYOR!
 Abhazya’da Üzüm Hasadı Sürüyor!
03/11/2020. Suhum. 02 Kasım 2020. Sputnik. Badri Yesiava. Foto: Thomas Tkhaytsuk. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Gudauta bölgesi tarım dairesi başkanı Yuri Kvaratskhelia, Sputnik'e yaptığı açıklamada, 2020 sezonunda planlandığı gibi Gudauta bölgesinde yaklaşık bin ton üzüm hasadı yapıldığını söyledi.
 
Yuri Kvaratskhelia "Geçen yıl da iyi bir üzüm hasadı vardı, hatta yaklaşık% 5-10 daha fazla. Üretim hacminin hava şartlarından etkilendiğini düşünüyorum. Yaz kurak geçti ve bu nedenle bu yıl meyvelerin sunumunun biraz daha kötü olduğunu düşünüyorum. , ancak genel olarak kalite düşmedi. Koleksiyon şimdiden sona eriyor " açıklamasında bulundu.
 
Kvaratskhelia, Gudauta bölgesinde 181 hektar özel asma plantasyonu olduğunu belirtti.
 
Kvaratskelia, hesaplamalarına göre bu sezon hasat edilen mahsulden yaklaşık 650 ton saf üzüm suyu elde edilecek. Pek çok köylü, ilave şeker ve su ile şarap hazırlarken, toplam şarap hacmi 1200 tondan fazla olabilir. (Not: ayrıca şaraplık üzüm posası imbikten geçirilerek dünyaca ünlü “Çaça!” votkası elde ediliyor. Abhazyam.com)
 
2019 yılına göre Kivi hasadı 300 ton daha az olan Gudauta bölgesinde 2020 yılında yaklaşık aynı ton kivi toplanması planlanıyor. Bölgede toplam 32 hektar kivi ekim alanı bulunmaktadır.
 
Kvaratskhelia, bu sezon elde edilen feyhua hasadının hacminde herhangi bir özel değişiklik gözlemlemiyor. Ona göre bu meyveden 78 hektardan 270 ton almayı planlıyorlar ki bu geçen sezonun sonuçlarıyla benzer tonajı yakalıyor.
 
Kaynak: http://sputnik-abkhazia.ru
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.