RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 24 Ekim 2020, Cumartesi 10:50:09 tarihnde eklendi. 2106 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Bjaniya’dan Coronavirüs Uyarısı!

ABHAZYA CUMHURİYETİ DEVLET BAŞKANI ASLAN BJANİYA,CORONAVİRÜSLE MÜCADELE KONUSUNDA VLADİMİR PUTİN, SERGEİ SHOİGU, MOSKOVA VE TÜRKİYE ABHAZ DİASPORASI TEMSİLCİLERİ'NE TEŞEKKÜR ETTİ!
Bjaniya’dan Coronavirüs Uyarısı!
24/10/2020. Suhum. 22 Ekim 2020. Sputnik, Foto: Thomas Fkhatsuk. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti Coronavirüsle Merkezi tarafından yapılan açıklamada, bugüne kadar ülke içerisinde 3172 coronavirüs vakası belirlendi. Bunlardan, 1278 kişi iyileşti, 32 kişi yaşamını yitirdi.
 
Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Aslan Bjaniya, 22 Ekim Perşembe günü, ülke içerisinde bulunan coronavirus durumu ile ilgili olarak, halka çağrıda bulundu. Bjania, Abhazya'daki coronavirüs vakalarının sayısında artışa doğru bir eğilim olduğunu kaydetti ve buna bağlı olarak iyileşenlerin sayısının da arttığını vurguladı.
 
Devlet Başkanı, “Bu gelişme, mesleklerine adanmışlık örneği gösteren tıp uzmanlarının çalışmaları ve bazı zor durumlarda göstermiş oldukları cesaret sayesinde mümkün hale geldi.” Dedi.
 
Bjania konuşmasında Abhazya'nın isteği üzerine ülkeye gönderilen Rusya'nın çok işlevli sahra askeri hastanesinin Suhum'daki çalışmalarından söz etti. Bjania, Abhazya halkı adına, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Savunma Bakanı Sergei Shoigu'ya ülkenin değerli insanlarını kurtarmak konusunda ki yardımlarından dolayı teşekkür etti.
 
Ülkede coronavirus salgını nedeniyle getirilen kısıtlayıcı önlemlere değinen devlet başkanı, ülke halkını coronavirüs enfeksiyonundan korumanın devlet başkanı olarak bir numaralı görevi olduğunu kaydetti.
 
Aslan Bjaniya “Kuşkusuz, olağan yaşam tarzını değiştirmek, sınırlamalar yaşamak her biriniz için oldukça zor. Ama ne yazık ki, şu anda tek çıkış yolu bu ve sizden bunu anlayışlı bir şekilde ele almanızı rica ediyorum. Alınan tüm tedbirler, yalnızca devlet için en yüksek değere sahip olan sizlerin yaşamanızdır” dedi ve vatandaşları özel bir gereksinimleri dışında sokağa çıkmamaya, koruyucu maske takmaya ve verilen uyarılara uymaya çağırdı.
 
Bjaniya, ev içi sağlık hizmetleri ve tıbbın sorunları üzerinde durdu ve vatandaşlara devlet yönetiminin öncelikli olarak adım adım vatandaşların sağlığını korumakla ilgili sorunları çözdüğünü ve bunların yaratılması amacıyla fırsatlar aradığına dair güvence verdi. Mart ayından bugüne, salgınla mücadele için yetkililerin, iş dünyasının, Moskova ve Türkiye'deki Abhaz diasporasının ve uluslararası kuruluşların ortak çabaları tarafından çeyrek milyardan fazla ruble harcandığını söyledi.
 
Bjania, devletin viroloji laboratuvarının kadrosunu genişletmek için finans kaynağı bulduğunu söyledi: çalışanlar çoktan işe alındı, eğitildi ve aktif olarak çalışmaya başladılar. Ayrıca, covid hastanesinin yoğun bakım servislerine merkezi bir oksijen ünitesi sağlamak için çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu ve üç taşınabilir röntgen makinesi, resüsitasyon aracı, yapay akciğer ventilasyon cihazları ve PCR laboratuvarları için ekipman satın alınacağını söyledi.
 
Devlet başkanı bölge hastanelerindeki servislerin coronavirüsle mücadele ile ilgli olarak nasıl donatıldığı konusunda bilgi verdi. Ona göre, Oçamçıra'daki hastanede 20, Gal hastanesinde 10 yataklı bir bölüm hazırlandı. Gagra bölge hastanesinde 70 hastanın tedavi edilebilmesi için özel servislerin teçhizatı tamamlanıyor. Suhum'da, bir bulaşıcı hastalıklar hastanesi temelinde, COVID-19 teşhisi olan 30 hastanın yatarak tedavisi için koşullar yaratıldı. Suhum şehir klinik hastanesindeki odaların teçhizatı tamamlanmak üzere.
 
Bjania konuşmasında Rus doktorların Gudauta covid hastanesindeki çalışmalarına dikkat çekti.
 
Bjaniya “Abhazya ve Rusya sağlık bakanlıkları arasında yapılan anlaşmalara göre, sağlık çalışanları ekipleri düzenli olarak cumhuriyetimize gönderiliyor. Moskova, Başkurtistan Cumhuriyeti, Nijniy Novgorod ve Kaliningrad bölgelerinden 30 yüksek nitelikli doktor, Gudauta covid hastanesindeki Abhaz meslektaşlarına yardım sağlıyor. Ciddi hasta konumundaki kişilerin gerekirse, Rusya’ya tedavi edilmeleri amacıyla gönderilmeleri konularında çalışmalar sürüyor” dedi. 
 
Bjaniya, halkla yaptığı çağrıyı sonlandırırken, bir kez daha herkesi virüsün daha fazla yayılımını durdurmak için uzmanların önerilerine uymaya ve güçlü bir sorumluluk gösterme çağrısında bulundu.
 
Kaynak: http://sputnik-abkhazia.ru
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.