RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 13 Ekim 2020, Salı 11:10:13 tarihnde eklendi. 2070 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Taras Şamba Yaşamını Yitirdi!

DÜNYA ABHAZ – ABAZİN KONGRESİ ESKİ BAŞKANI TARAS ŞAMBA, CORONAVİRÜS ENFEKSİYONU NEDENİYLE YAŞAMINI YİTİRDİ.
Taras Şamba Yaşamını Yitirdi!

13/10/2020. Suhum. 13 Ekim 2020. Sputnik. Asmet Tsvizba. Çeviri: Fatih Atan (Atanba - Тванба). Moskova Abhaz Diasporasında, Abhazya ve Rusya toplumu içerisinde önemli siyasi figür olarak bulunan, Hukuk doktoru, Rusya Devlet Ticaret ve Ekonomi Üniversitesi Rektör Yardımcısı, Rusya Kafkas Halkları kongresi Eş Başkanı Taras Şamba'nın, coronavirüs enfeksiyonu nedeni ile yaşamını yitirdiği belirtildi.

Taras Şamba, 82 yaşında bulunuyordu. 2018 yılında Abhazya cumhuriyeti devlet Başkanlığı tarafından “Abhaz devletinin gelişimine önemli katkıları, Kafkasya halkları arasındaki bağları güçlendirmedeki büyük hizmetleri ve uzun yıllara dayanan çalışmaları nedeniyle” 1. Derecede Akhdz-Apsha Nişanı ile ödüllendirildi.

1989 – 1991 yılları arasında SSCB’de Ulusal milletvekili olarak görev yaptı. Abhazya Ulusal Kurtuluş Savaşı sırasında kurulan Dünya Abhaz – abazin Kongresi başkanlığını 25 yıl boyunca sürdürdü.

Taras Şamba, devlet, demokrasi, yasllık, hukuk ve düzen, ulusal devlet yapısı sorunları üzerine 300 üzerinde bilimsel yayın yazdı. Dimtry Gulia devlet ödülü sahibi. Taras Şamba’nın ayrıca ömrü boyunca kendisine resmi olmayan bir “Abhazya Halkı Devlet Başkanlığı” ünvanı bulunuyordu.

Not: Abhazyam.com olarak, Abhaz ulusunun yaşamında, devlet olma çalışmalarında önemli katkıları bulunan Taras Şamba’nın ölümü nedeniyle ailesine ve Abhaz halkına başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz.

Kaynak. https://sputnik-abkhazia.ru/

www.abhazyam.com


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.