RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 07 Ekim 2020, Çarşamba 21:19:16 tarihnde eklendi. 3339 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Dağlık Karabağ’a, Moskova Müdahalesi!

VLADİMİR PUTİN, İLHAM ALİEV TELEFON GÖRÜŞMESİ SONRASINDA, DAĞLIK KARABAĞ’DA SİLAH SESLERİ DUYULMUYOR!
Dağlık Karabağ’a, Moskova Müdahalesi!

07/10/2020. Moskova. 07 Ekim 2020. RIA Novosti. Abhazya – Sputnik. Çeviri: Fatih Atan (Atanba - Тванба). Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Azerbaycan devlet başkanı İlhan Aliyev arasında bugün yapılan telefon görüşmesi sonrasında, Dağlık Karabağ’da silah sesleri kesildi. Stephanakert’te sessizlik hüküm sürüyor.

Vladimir Putin, resmi olarak tanınmayan Dağlık Karabağ’da yaşanan olayları “trajedi” olarak nitelendirdi ve “çünkü orada yaşayan insanlar bizim yabancımız değiller” dedi.   

Putin konuşmasında, sadece Dağlık Karabağ'ı değil, aynı zamanda çatışmanın tarafları olan Ermenistan ve Azerbaycan’ı da kastetti.

Rusya her iki ülke ile dostluk ve aile bağlarını sürdürüyorlar. Bu nedenle Moskova bir kez daha Bakü ve Erivan'ı ateşi kesmeye ve müzakerelere dönmeye çağırdı.

Çarşamba günü erken saatlerde, Vladimir Putin ve Azerbaycanlı mevkidaşı İlham Aliyev'in Karabağ'daki çatışmanın tırmanışını tartıştıkları bir telefon görüşmesi yaptıkları bildirildi. Aliyev, Rusya liderini doğum gününden dolayı kutladı ve ona devlet faaliyetlerinde yeni başarılar diledi, ardından cumhurbaşkanları Karabağ'daki durumu görüştü ve Azerbaycan-Rusya ilişkilerinin geleceği konusunda görüş alışverişinde bulundu. Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan da bugün Rus liderinin doğum gününü kutladı.

Basın tarafından verilen bilgiye göre, Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian'ın Dağlık Karabağ'daki durumla ilgili görüşmelerin Perşembe günü Cenevre'de ve 12 Ekim'de Moskova'da yapılacağını söylediğini bildirdi.

Kaynak: https://ria.ru/world/

www.abhazyam.com 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.