RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 07 Ekim 2020, Çarşamba 13:17:07 tarihnde eklendi. 5175 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Ateşkes’te Türkiye’nin Rolü!

NİKOL PAŞİNYAN “DAĞLIK KARABAĞ SORUNUNDA ATEŞKES, TÜRKİYE’NİN DOĞRUDAN KATILIMININ ENGELLENMESİ, CİHATÇI TERÖRİSTLER VE PARALI ASKERLERİN SAVAŞ ALANINDAN ÇEKİLMESİ İLE MÜMKÜNDÜR!”
Ateşkes’te Türkiye’nin Rolü!

07/10/2020. Erivan. 07 Ekim 2020. REGNUM. Çeviri: Fatih Atan (Atanba - Тванба). Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, TIME’a yaptığı açıklamada Dağlık Karabağ2da ateşkesin mümkün olabileceğini, ancak bunun bazı koşullara bağlı olarak gerçekleşebileceğini söyledi.

Nikol Paşinyan’a göre, ateşkesin gerçekleşebilmesi için, Türkiye, silahlı çatışma içerisine doğrudan katılımını durdurmalı ve “teröristleri ve paralı askerleri” savaş alanından çekmelidir. Paşinyan’a göre, savaş alanında 1500 – 2000 civarında “terörist” bulunuyor. Bu paralı askerlerin, Azerbaycan köylerinde, alkol sattıkları için dükkân ve mağazaları yağmaladıkları, insanları şeriat kurallarına uymaları için zorladıklarını iddia etti.   

Ermenistan başbakanı, “Ermenistan olarak, ateşkesin bir koşulu olarak, Türkiye'nin katılımının sona ermesinin yanı sıra teröristlerin ve paralı askerlerin geri çekilmesinin veya etkisiz hale getirilmesinin önemine dikkat çekiyoruz” dedi.

Kaynak: https://regnum.ru/news/polit/3083743.html

www.abhazyam.com 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.