RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 16 Mayıs 2011, Pazartesi 22:27:09 tarihnde eklendi. 641 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Şamba; Bm Barış Gücü kalabilir

SERGEY ŞAMBA "BM BARIŞ GÖZLEM GÜCÜ ABHAZYA'NIN ÖNERİLERİ BENİMSENİRSE KALABİLİR" DEDİ
Şamba; Bm Barış Gücü kalabilir 19/01/2009. Abhazya Dışişleri Bakanı Sergey ŞAMBA; bugün yapmış olduğu açıklamada Gürcistan'ın Abhazya ve Güney Osetya Sınırları bölgesinde gerginliği arttırmakla suçladı.

Sergey ŞAMBA; Bugün, Gürcistan Dışişleri Bakanlığı tarafından bölgede görev yapan BM Barış Gözlem Grubu'nun yeni çalışma biçimi ile yapılan açıklama ile ilgili olarak "Gürcistan, gerçek olmayan bilgilere dayanarak Abhazya tarafından kendi topraklarına ateş edildiği biçiminde haberler yaymaya çalışarak Abhazya hakkında gergimlik ortamı yaratmaya çalışıyor. Bütün bunlar,  Abhazya ve Güney Osetya topraklarında kontrol yönetiminin kendileri ve AB Polis Gücü tarafından yapılması için  ileride yapacakları açıklamalara zemin hazırlamak için yapılıyor" dedi.

Sergey ŞAMBA "Gürcistan tarafından yapılan 18 Ocak Pazartesi günü Gürcistan'ın Zugdidi Bölgesi Hurça Köyü karşısında bulunan Gal Bölgesi sınır karakolunda görev yapan askerlerin üzerine yapılan saldırıda herhangi bir yaralanan olmadı, bu olayı bile Gürcistan tarafı çarpıtarak yanlış bilgilendirmeye çalışıyor. " dedi.

Sergey ŞAMBA "bu tür provokasyon hareketleri Gürcistan tarafına iyi hiç bir şey vermeyecektir. Gürcistan Dışişleri Bakanlığı, yılbaşından bu yana bir çok kez Abhazya tarafından ateş açıldığı konusunda doğru olmayan haberler yayınladı" vurgulamasında bulundu.

Sergey ŞAMBA "Abhazya olarak Birleşmiş Milletlere, Abhazya'da görev yapan BM Barış Gözlem Grubu ile ilgili olarak görüşlerimizi ve fikirlerimizi belirttik. Eğer bizim görüşlerimiz kabul edilir ve onaylanırsa Abhazya BM Barış Gücü'nü kabul edebilir, eğer görüşlerimiz benimsenmez ise topraklarımızı terk eder" dedi.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi 18 Şubat 2009 tarihinde New-York 'da BM Barış Gözlem Grubu'nun görevi ile ilgili sorunların çözümü ile ilgili olarak toplantı yapacaktır.

kaynak: www.apsnypress.info      


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.