RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 06 Ekim 2020, Salı 13:47:37 tarihnde eklendi. 5916 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya Cumhuriyeti Şam Büyükelçiliği!

ABHAZYA CUMHURİYETİ’NİN SURİYE ARAP CUMHURİYETİ BÜYÜKELÇİLİĞİ, ŞAM’DA DÜZENLENEN RESMİ TÖRENLE AÇILDI!
Abhazya Cumhuriyeti Şam Büyükelçiliği!

06/10/2020. Suhum. 06 Ekim 2020. Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı. Çeviri: Fatih Atan (Atanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti’nin, Suriye Arap Cumhuriyeti Büyükelçiliği, 6 Ekim Salı günü düzenlenen resmi törenle, Suriye’nin başşehri Şam’da açıldı.

Abhazya Cumhuriyeti devlet başkanlığı yönetimi başkanı Alkhas Kvitsiniya başkanlığında ki Abhazya heyeti, Suriye’deki resmi ziyareti sırasında Suriye Arap Cumhuriyeti Devlet Başkanı Beşar Esad tarafından Şam’da bulunan resmi ikametgahında 5 Ekim Pazartesi günü kabul edildi.

Toplantıda, Abhazya Cumhuriyeti devlet başkanlığı İdaresi Başkan Yardımcısı Z.F. Kadjaya, Halk Meclisi - Abhazya Cumhuriyeti Parlamentosu milletvekili O.K. Jinjolia, Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı D.V. Kove, Abhazya Cumhuriyeti’nin Suriye Arap Cumhuriyeti SAC Büyükelçisi Khutaba B.R. hazır bulundular.

Beşar Esad heyet üyelerini selamladı ve tüm Abhaz halkına barış ve refah dileklerini belirtti. Konuşmasında, Suriye Arap Cumhuriyeti'nin Abhazya Cumhuriyeti ile ilişkileri geliştirme arzusunu dile getirdi ve Abhazya Cumhuriyeti Büyükelçiliğinin açılmasının ülkeler arası ilişkilerin gelişmesine ivme kazandıracağına olan güvenini vurguladı.

Alkhas Kvitsinia, Abhazya Cumhuriyeti devlet hurbaşkanı Aslan Bjyania adına heyeti kabul ettiği ve Cumhuriyetler arasındaki ilişkileri güçlendirme çabalarından dolayı Suriye Arap Cumhuriyeti devlet başkanı'na şükranlarını ifade etti ve ayrıca Suriye Arap Cumhuriyeti Cumhurbaşkanını kendisi için uygun olan zamanda Abhazya'yı ziyaret etme davetinde bulundu.

Ayrıca,  5 Ekim Pazartesi günü, Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Daur Kove ve Suriye Arap Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Walid Al Muallem arasında iki ülke arasında bir anlaşma imzalandı, Abhazya Cumhuriyeti Hükümeti ile Suriye Arap Cumhuriyeti Hükümeti arasında bir anlaşma imzaladı.

Taraflar arasında ki görüşmelerde, ikili ilişkilerin gündemine ilişkin görüş alışverişinde bulundular ve ayrıca Abhazya Cumhuriyeti'nin Suriye Arap Cumhuriyeti'nde yeni kurulan Büyükelçiliğinin önemini vurguladılar.

Walid Al Muallem “Uzun bir süre Suriye, askeri alanlarda dış ve iç terörizm tehditleriyle mücadele etmek zorunda kaldı, ancak bugün daha çok uluslararası arenadaki siyasi mücadeleye odaklandık. Daha önce komplocuları destekleyen birçok ülke Suriye ile ilişkileri yeniden kurmaya çalışıyor. Gelecekte halkımızın iyiliği için, bu nedenden dolayıdır ki, ekonomik terörizme ve münhasıran ülkelerin çıkarlarına uygulanan yaptırımlara karşı birlikte mücadeleyi gerekli görüyoruz,” dedi.

Buna karşılık olarak, Abhazya Dışişleri Bakanı Abhazya Cumhuriyeti'nin Suriye Arap Cumhuriyeti ile çok yönlü işbirliği geliştirme arzusunu dile getirdi. .

Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Daur Kove ve Suriye Arap Cumhuriyeti Bakanlar Konseyi Başkan Yardımcısı, Dışişleri ve Yurtdışındaki Yurttaşlar Bakanı Walid Al Muallem, Abhazya Cumhuriyeti Hükümeti ile Suriye Arap Cumhuriyeti Hükümeti arasında diplomatik veya hizmet pasaportu sahipleri için vize şartının kaldırılmasına ilişkin bir anlaşma imzaladı.

Abhazya Cumhuriyeti’nin Suriye Arap Cumhuriyeti büykelçiliği açılış töreni: https://www.instagram.com/p/CF_uIVBgadv/

Kaynak: http://mfaapsny.org/ru/

www.abhazyam.com 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.