RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 03 Ekim 2020, Cumartesi 08:55:29 tarihnde eklendi. 5217 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Dağlık Karabağ Savaşı!

ERMENİSTAN SAVUNMA BAKANLIĞI, DAĞLIK KARABAĞ’DA İKİ YÖNDE ŞİDDETLİ ÇATIŞMALARIN SÜRDÜĞÜNÜ BİLDİRDİ!
Dağlık Karabağ Savaşı!

03/10/2020. ERİVAN. 3 Ekim 2020. RIA-Novosti. Çeviri: Fatih Atan (Atanba - Тванба). Ermenistan Savunma Bakanlığı basın sekreteri Shushan Stepanyan, Karabağ'da savaş hattının kuzey ve güney yönlerinde şiddetli çatışmalar yaşandığını söyledi.

Stepanyan Facebook hesabında “Kuzey ve güney yönlerinde şiddetli ve yoğun savaşlar yaşanıyor. Düşman bu kanatlarda büyük kuvvetler topladı ve bir saldırı başlattı. Ermeni birlikleri düşmanın ilerlemesini durdurarak ona ağır kayıplar verdiler” bilgisine yer verdi.

27 Eylül'de Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan Silahlı Kuvvetleri'nin Karabağ'da temas hattı üzerindeki yerleşim yerlerine ateş açtığını açıkladı, bu verilere göre sivil ve askeri kayıplar bulunuyor. Ermenistan Savunma Bakanlığı'na göre Karabağ “hava ve füze saldırılarına maruz kaldı.” Erivan'dan Bakü'nün Karabağ yönünde “bir saldırı” başlattığı açıklaması geldi. Resmi olarak tanınmayan Dağlık Karabağ Cumhuriyeti'nde başkent Stepanakert de dahil olmak üzere Karabağ'daki sivil yerleşim alanlarının bombalandığı, yetkililerin insanları sığınaklara sığınmaya çağırdığı ve daha sonra Karabağ'da sıkıyönetim ve seferberlik ilan ettiği bildirildi.

Ermenistan ayrıca sıkıyönetim ve genel seferberlik ilan etti. Eski Ermenistan Adalet Bakan Yardımcısı ve Karabağ eski Ombudsmanı Ruben Melikyan, DEA Novosti'ye, Ermenistan'da genel seferberliğin ilk kez ilan edildiğini söyledi. Azerbaycan Cumhurbaşkanı, cumhuriyetin bazı şehir ve bölgelerinde sıkıyönetim uygulanmasını ve ülkede sokağa çıkma yasağını onayladı ve ayrıca kısmi bir seferberlik ilan etti.

Daha önce, AGİT Minsk Grubu'nun eş başkanlık ülkeleri olan Rusya, ABD ve Fransa liderleri, Dağlık Karabağ'daki silahlı çatışmanın derhal durdurulması çağrısında bulundular. Devlet başkanları Vladimir Putin, Donald Trump ve Emmanuel Macron, ölenlerin ve yaralananların ailelerine başsağlığı dilediler. Liderler, Erivan ve Bakü’ye müzakereleri koşulsuz sürdürme sözü vermeye çağırdılar. Türkiye, Dağlık Karabağ'daki durumun daha da kötüleşmesine karşın Azerbaycan'a talep ettiği her türlü desteği sağlayacağını belirtti.

Karabağ'daki çatışma, Dağlık Karabağ Özerk Bölgesi'nin Azerbaycan SSR'den ayrıldığını açıkladığı Şubat 1988'de başladı. 1992-1994'teki silahlı çatışma sırasında Azerbaycan, Dağlık Karabağ ve yedi komşu bölge üzerindeki kontrolünü kaybetti. 1992 yılından bu yana, Rusya, ABD ve Fransa olmak üzere üç eş başkanın başkanlık ettiği AGİT Minsk Grubu çerçevesinde anlaşmazlığın barışçıl çözümüne yönelik müzakereler devam ediyor. Azerbaycan toprak bütünlüğünü korumada ısrar ediyor, Ermenistan, NKR müzakerelere taraf olmadığı için resmi olarak tanınmayan cumhuriyetin çıkarlarını koruyor.

Kaynak: https://ria.ru/20201003/karabakh-1578139428.html

www.abhazyam.com 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Mensur İlhan - mensurilhan@gmail.com
Ermenistan'ın Türkiye sözcüsü sizsiniz herhalde. Bütün haberleriniz Ermeni yanlısı.
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.