RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 21 Eylül 2020, Pazartesi 11:26:20 tarihnde eklendi. 1799 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Aslan Bjaniya’dan Kutlama Mesajı!

ABHAZYA CUMHURİYETİ DEVLET BAŞKANI ASLAN BJANİYA, GÜNEY OSETYA CUMHURİYETİ 30. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLAMASI YAYINLADI!
Aslan Bjaniya’dan Kutlama Mesajı!

21/09/2020. Suhum. 20 Eylül 2020. Abhazya - İnform. Çeviri: Fatih Atan (Atanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Aslan Bjaniya, Güney Osetya Cumhuriyeti’nin 30. Kuruluş yıldönümü nedeniyle Güney Osetya Cumhuriyeti devlet Başkanı Anatoly Bibilov’a kutlama mesajı gönderdi.

Aslan Bjaniya Kutlama Mesajı:

“Sevgili Anatoly Ilyich, sevgili Osetyalı kardeşlerim!

Abhazya halkı adına, Güney Osetya Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 30. yıldönümü olan bu önemli tarihi içtenlikle kutluyorum!

Güney Osetya Özerk Bölgesi Temsilciler Meclisi'nin 20 Eylül 1990'da Güney Osetya Cumhuriyeti'nin kurulmasına ilişkin aldığı karar, Oset halkının iradesini dile getiren tarihi bir olay olmuştur. Bu gün, modern bağımsız bir devletin oluşum yolunun başlangıcıydı. Halklarımız bu zor yoldan haysiyetle geçmiş, birbirlerini desteklemiştir, özgürlük ve bağımsızlık ideallerinden bir an bile geri çekilmemiştir. Yirminci yüzyılın 90'lı yılların başlarında Abhazya ve Güney Osetya, Gürcü saldırgana karşı yaşam hakkını elleri ile savunmak zorunda kaldılar. Ve 2008'de Gürcistan yine intikam almaya çalıştı, ancak Anavatanı savunmak için ayağa kalkan Oset askerlerinin cesareti ve Rusya tarafından zamanında yapılan askeri yardım, bağımsızlığı ve özgürlüğü savunmayı mümkün kıldı.

Rusya Federasyonu'nun Güney Osetya ve Abhazya'nın bağımsızlığını tanıması, ülkelerimizin çağdaş dönemdeki tarihinde bir dönüm noktası haline gelmiştir. Geleceği güvenle geliştirme ve yüzleşme fırsatına sahibiz. Bu bayramda tüm Güney Osetya halkına içten tebriklerimi iletmek istiyorum. Kardeş ülkeye barış, esenlik ve refah diliyorum."

Kaynak http://abkhazinform.com/

www.abhazyam.com


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.