RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 22 Ağustos 2020, Cumartesi 16:29:04 tarihnde eklendi. 4201 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Gürcistan’dan Abhazya’ya Esrarengiz Ziyaret!

GÜRCİSTAN PARLAMENTOSU ÜYESİ İKİ MİLLETVEKİLİ’NİN ABHAZYA’YI GİZLİCE ZİYARET ETTİĞİ İDDİA EDİLDİ!
Gürcistan’dan Abhazya’ya Esrarengiz Ziyaret!

22/08/2020. Suhum - TİFLİS. 21 Ağustos 2020. REGNUM.. Çeviri: Fatih Atan (Atanba - Тванба). Abhazya’da yayın yapan  «Нужная газета» Gazetesinin 20 Ağustos Tarihli baskısında verilen bilgiye göre, Abhazya Kurtuluş Savaşı Gazileri Birliği “Aruaa”nın Gürcistan medyasında çıkan, iki Gürcü milletvekilinin, Abhazya’ya gizli olarak ziyarette bulundukları haberleri üzerine, parlamentodan resmi bir açıklama beklediklerini belirten bir açıklamada bulundu.

Aruaa açıklamasında “Bu konuda yetkililerden resmi bir açıklama bekliyoruz. Yakın gelecekte yetkililerden herhangi bir bilgi gelmezse, milletvekillerinden ilgili resmi kurumlara resmi bir talepte bulunmalarını rica ediyoruz” bilgisine yer verildi.

Gürcistan muhalefetine ait olan “Mitvari Arkhi” «Мтавари архи» televizyon kanalında 20 Ağustos Perşembe günü verilen habere göre, Gürcistan Parlamentosu üyeleri “Yurtseverler İttifakı” «Альянс патриотов» Başkanı David – Tarkhan Mouravi ve üyesi İrma Inashvili’nin bilinmeyen bir amaçla Abhazya’yı ziyaret ettiler.  

Gazetecilere göre, iki politikacı 18 Ağustos'ta devlet sınırındaki Inguri köprüsünü geçti ve daha sonra da serbestçe Gürcistan topraklarına geri döndüler. Orada bulunan bir ilk yardım ambulans doktoru onların "geri geldiklerini" gördüğünü söyledi.

Ambulans çalışanı, "Onları, Abhazya'dan geçen herkes gibi Gürcistan kontrol noktasının yakınında özel olarak hazırlanmış bir arabada aldım ve karantina bölgesine götürdüm" dedi.

Gazeteciler, Inashvili ve Tarkhan-Mouravi ile görüşmeye veya temas kurmaya çalıştıklarını söylediler. “Yurtseverler İttifakı” «Альянс патриотов» temsilcileri, kendi kendilerini tecrit etmeleri şartıyla bölgeyi terk ettikleri için onları karantina bölgesinde onlarla görüşecek zamanlarının olmadığını belirttiler. Bildirildiğine göre, bu yüzden dolayı siyasetçilere ulaşmak mümkün değildi.

Kaynak: https://regnum.ru/news/polit/3042580.html

www.abhazyam.com 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.