RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 16 Mayıs 2011, Pazartesi 22:22:45 tarihnde eklendi. 648 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya Gal bölgesini güçlendiriyor

ABHAZYA; GAL BÖLGESİ'NDE YAŞANAN "İNSAN KAÇIRMA EYLEMLERİ"NE KARŞI ÖNLEMLERİ ARTTIRIYOR
Abhazya Gal bölgesini güçlendiriyor 16/01/2009. Apsnypress haber ajansının bildirdiğine göre, Gal Bölgesi Emniyet Müdürü Laurens KOGONİYA "Gal bölgesi Bargyab Köyü sakini Goça ÇAAVA, 08 Ocak 2009 tarihinde evinden kaçırılmıştı. ÇAAVA 13 Ocak gecesi evine geri döndü. Gal Bölge Savcılığı olay ile ilgili soruşturmasını sürdürüyor" açıklamasında bulundu.

Gal Bölge Savcısı Adgur KOGONİYA "kaçırılan kişi dövülmüş ve yaralı bir durumda idi, fakat serbest bırakıldıktan sonra akrabaları onu hasteneye getirmediler. bugüne kadar evden dışarıya çıkartmamışlar. bugün için yaşamsal bir sorunu bulunmuyor, ancak bizler kendisi ile kaçırılma olayı ile ilgil olarak bazı detayları görüştük. ÇAAVA'nın anlattğına göre, tanımadığı insanlar tarafından bilmediği bir yerde gözleri kapalı olarak  tutulduğunu ve neden tutsak olarak tutulduğunu da bilmediğini belirtti, ancak kendisini kaçıranların düzgün bir şive ile "mingrel"ce konuştuklarını söyledi." dedi.

Adgur KOGONİYA "ÇAAVA'yı kaçıranlar serbest bırakmak için akrabalarından 25.000.- ABD $ istemişler, ancak akrabaları 5.250.- ABD $ nakit ve altın yüzük, altın saat kordonu ve altın haç toplayarak haydutlara vermişler" açıklamasında bulundu.

Adgur KOGONİYA; 22 Kasım 2008 tarihinde de Gal Bölgesi Nabakevi Köyü köyü sakini Goneri BADZAGUA'nın kaçırıldığını ve 26 Kasım 2008'de serbest bırakıldığını belirterek, onun da dövülmüş ve yaralı bir halde serbest bırakıldığını ve akrabalarının serbest bırakılması için 6.000.- ABD $ ödediklerini söyledi. Ayrıca, Goneri BADZAGUA'nın da gözleri kapalı olduğu için kendisini kaçıranları göremediğini ve nereye götürdüklerini farkedemediğini belirttiğini söyledi.

Adgur KOGONİYA "bölgede bu tür olaylar yaşanıyor. bu yaşanan iki insan kaçırma olayı birbirine çok benziyor, bölgede barış içerisinde yaşayan vatandaşlarımızı aynı grubun kaçırabileceği düşüncesi içerisindeyiz. Bizim elimizde yeterli düzeyde deliller bulunuyor, yakın zaman içerisinde bu kişileri yakalayacağımızı düşünüyorum. Bu tür olayları gerçekleştiren grupların Gürcistan'ın Zugdidi Bölgesinden gelerek Gal bölgesinde eylemleri gerçekleştirdiklerini düşünüyoruz" vurgulamasında bulundu.

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.