RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 21 Ağustos 2020, Cuma 14:53:49 tarihnde eklendi. 4096 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Rusya – Gürcistan İlişkileri!

ZURAB ABASHİDZE “RUSYA’NIN ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA’NIN BAĞIMSIZLIKLARINI TANIMAYI SÜRDÜRDÜĞÜ SÜRECE, DİPLOMATİK İLİŞKİ KURULMASI GÜNDEMDE OLAMAZ!”
Rusya – Gürcistan İlişkileri!

21/08/2020. Suhum. 21 Ağustos 2020. Abhazya – İnform. /TASS/. Çeviri: Fatih Atan (Atanba - Тванба). Gürcistan Başbakanlığı Rusya Federasyonu ile ilişkilerinden sorumlu özel temsilci Zurab Abashidze, Perşembe günü TASS haber ajansına verdiği demeçte, Rusya, Abhazya ve Güney Osetya’nın bağımsızlıklarını tanıdığından dolayı, Gürcistan ile Rusya Federasyonu ile kopan diplomatik ilişkilerin eski durumuna gelemeyeceğini açıkladı. 

Abashidze, "Diplomatik ilişkilerin Gürcistan devlet yönetimi tarafından 2008'de almış olduğu kararla kesintiye uğradığını hatırlatmak isterim." Dedi.

Zurab Abashidze "Rusya bu iki bölgenin (Abhazya Cumhuriyeti ve Güney Osetya Cumhuriyeti – F. A.) bağımsızlığını tanımaya devam ettiği sürece, diplomatik ilişkilerin yeniden kurulması konusu gündemde olamaz" dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov Perşembe günü Trud gazetesine verdiği röportajda Gürcistan ile Rusya arasındaki diplomatik ilişkilerin eksikliğine atıfta bulunarak, bu sıkıntının Tiflis'in bir girişimi ile oluştuğunu ve Gürcistan’ın eski devlet başkanı Mihail Saakaşvili hükümetinin yürüttüğü "Güney Osetya macerasının" bir sonucu ortaya çıktığını söyledi. Lavrov, Rusya'nın Gürcistan ile her zaman karşılıklı yarar sağlayan ve dostane ilişkilerden yana olduğunu kaydetti.

Abhazya ve Güney Osetya, Ağustos 2008'deki silahlı çatışmanın ardından Gürcistan'dan bağımsızlıklarını ilan etti. Tiflis bu statüyü tanımıyor. Rusya Federasyonu cumhuriyetlerin bağımsızlığını tanıdı ve defalarca bu kararın değişmeyeceğini belirtti. Buna yanıt olarak ise Gürcistan, Rusya ile diplomatik ilişkilerini kesti. İki devlet arasındaki doğrudan diyalog ilişkileri Zurab Abashidze ve Rusya Federasyon Konseyi üyesi Grigory Karasin arasındaki görüşmelerle sürdürülüyor.

Kaynak http://abkhazinform.com/

www.abhazyam.com


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.