RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 19 Ağustos 2020, Çarşamba 18:23:59 tarihnde eklendi. 1544 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Aslan Bjaniya Toplantısı!

DEVLET BAŞKANI ASLAN BJANİYA BAŞKANLIĞINDA, ABHAZYA’NIN GÜNCEL SORUNLARI HAKKINDA TOPLANTI DÜZENLENDİ!
Aslan Bjaniya Toplantısı!

19/08/2020. Suhum. 18 Ağustos 2020. Abhazya - İnform. Çeviri: Fatih Atan (Atanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Aslan Bjaniya, başkanlığında 19 Ağustos Çarşamba günü, ülkenin güncel sorunları hakkında toplantı düzenlendi.

Toplantıya, Başbakan Aleksandr Ankvab, Başbakan 1. Yardımcısı – Maliye Bakanı Vladimir Delba, Başbakan Yardımcısı – Ekonomi Bakanı Christina Ozgan, Sağlık Bakanı Tsakhanakia, İçişleri Bakanı Dimitri Dbar, Turizm Bakanı Timur Khisba, Abhazya Devleti Baş Tabibi Lyudmila Skorik v diğer yetkililer katıldı.

Toplantının gündeminde üç konu vardı: Ülkedeki epidemiyolojik durum, turizm sezonunun geçiş süreci ve Abhazya Cumhuriyeti'nin sosyo-ekonomik kalkınmasını teşvik etmek için yatırım programı tarafından sağlanan faaliyetlerin uygulanması. Devlet Başkanı açılış konuşmasında “Bu formatta ilk kez toplanıyoruz. Hükümeti kurma süreci tamamlandı, bu nedenle bakanlar kurulu üyeleriyle düzenli toplantılar yapılacak ”dedi.

Devlet Başkanı Aslan Bjaniya, sınır kapılarının açılış koşullarında ki çalışmanın 19. günü olduğu hatırlatmasında bulunarak “19 gün önce bizler vatandaşlarımız, işadamlarımız ve turistlerimiz ile kesintisiz iletişim olanağını bulduk. Daha önce böyle bir sorunla karşılaşmadık. Salgın, kapsamı halen araştırılmakta ve değerlendirilmektedir, varolan ekonomimize ciddi biçimde zarar verdi. Devlet bütçesinde, ülkenin sosyo-ekonomik kalkınma planlarında önemli ölçüde, belki de kökten değişiklikler yapmamız gerekecek” dedi.

Başkan, iki Kararname çerçevesinde, girişimcileri desteklemek ve bütçe fonlarının harcanması için öncelikli alanları belirlemek için bir dizi krizle mücadele tedbirinin uygulandığını vurguladı.

Bunlara ek olarak, devlet başkanı adına hükümet, girişimcilere tanınmak istenen vergi ve gümrük avantajları, izinlerin geçerliliğinin uzatılması açısından desteklemek için önemli tedbirler sağlayan bir yasa tasarısı geliştirdi ve parlamentoya sundu.

Aslan Bjaniya üzüntüyle, "Ancak, zaten zor olan sosyo-ekonomik durumu karmaşıklıktan kurtarmak amacı ile getirilen bu yasa tasarısı parlamento tarafından kabul edilmedi" dedi.

Devlet başkanı, ekonominin en önemli sektörlerinden biri olan turizmi desteklemek için Rus meslektaşlarıyla bir dizi görüşmeler yapıldığını, uzmanlarla görüşüldüğünü ve bunun sonucunda Rusya Federasyonu ile sınırın 1 Ağustos'ta açıldığını hatırlattı.

Aslan Bjaniya “Ülkemizi çok sayıda turist ziyaret etmeye başladı. Abhazya nüfusunun önemli bir kısmı şu ya da bu biçimde turizm sektöründe yer almaktadır. Elbette sınırın açılması bütçe gelirlerine olumlu etki edecek. Buna bağlı olarak, aynı zamanda, coronavirüs enfeksiyonunun yayılma tehdidinin arttığını anlamalıyız ”dedi.

Devlet Başkanı, ayrıca Abhazya'nın yatırım programının uygulanmasıyla ilgili olarak önemli yükümlülükleri olduğunu da belirterek “Bu alandaki düşüşler ekonomi için de olumsuz sonuçlara neden olabilir, artık her yatırım pozisyonunun Abhazya vatandaşlarının yaşam kalitesini artıracağından söz edemeyebiliriz” vurgulamasında bulundu.

Kaynak http://abkhazinform.com/

www.abhazyam.com


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.