RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 16 Mayıs 2011, Pazartesi 22:20:57 tarihnde eklendi. 646 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lavrov'dan açıklama

SERGEY LAVROV "ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA'NIN BAĞIMSIZLIKLARINI TANIMAMIZDA ÜÇ ETMEN ÖNEMLİ OLMUŞTUR"!
Lavrov'dan açıklama 16/01/2009. REGNUM Haber Ajansı Muhabirinin bildirdiğine göre, Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey LAVROV 16 Ocak Cuma günü Moskova'da düzenlemiş olduğu basın toplantısında, Gürcistan-Güney Osetya sınırında yaşanan olaylar ile ilgili olarak yorum yapmak istemediğini belirtti. olay sırasında Gürcistan polislerinden ölen olmuştu.

Sergey LAVROV "ben her gün bölgede yaşanan olaylar ile ilgil raporlar alıyorum ve bir çok olay belirtildiği gibi yaşanmıyor, onun için bu olaylar ile ilgili olarak yorum yapamam. Gürcistan tarafı sürekli olarak yaşanan olaylar ile ilgili olarak gerçeğe dayanmayan haberler ortaya atıyor" vurgulamasında bulundu.

Sergey LAVROV; Gürcistan-Güney Osetya sınırında statünün normal olarak sürmesi için Medvedev-Sarkozy planına göre sınırdaki askeri birliklerin çekilmesi gerektiğini belirterek "Gürcistan silahlı kuvvetlerinin ve özel birliklerinin sayısı arttırılarak, Gürcistan-Güney Osetya Sınırında görev yapan Rus ve AB Gözlem Gruplarının görev yaptığı sorunlu bölgedeki provokasyon hareketleri hızlandı. Gürcistan yaratmış olduğu gerginliklerden vazgeçerek Medvedev-Sarkozy planına uymalıdır" dedi.

Sergey LAVROV; bölgede görev yapan AGİT Polis Gücü'nün Rusya tarafından engellendiği biçimindeki haberlerin doğru olmadığını belirterek "Eğer Tsinvali bu konuda razı ise, Moskova, Güney Osetya ile AGİT Polis Gücü arasındaki sorunu çözmeye hazır. Aralık ayında yapılan görüşmelerdeki çalışmalar Gürcistan ve Güney Osetya'da çalışmak isteyen AGİT Polis Gücü tarafından ikiye bölündü.  bu sorun hakkında görüşülmüştü, fakat, bu konu politik-ideolojik anlamda bloke edilmişti" hatırlatmasında bulundu.

Sergey LAVROV; Gürcistan'lı gazetecilerin, Rusya, Kosova'nın bağımsızlığına karşı çıkarken neden  Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlığını tanıdı? biçimindeki sorusuna verdiği yanıtta "bu bağımsızlıklar, birbirinden farklı iki değişik statü konumundadır. Belgrad hiç bir zaman ikili görüşmelerden ayrı kalmamıştır, Tiflis sürekli olarak ikili görüşmelerden uzak kalmıştır. Rusya'nın iki Kafkas ülkesinin bağımsızlığını tanımasında üç etmen önemli olmuştur: Saakaşvili, Medvedev-Sarkozy Planında yazılı olan Abhazya ve Güney Osetya'nın statülerinin uluslararası alanda görüşülmesi kuralını kabul etmedi; Gürcistan Savunma Bakanı, bizim için savaş savaş bitmemiştir ve Gürcistan, her koşulda Abhazya ve Güney Osetya'ya geri dönecektir açıklamasında bulundu; ve, bazı batı ülkeleri, Gürcistan ordusunun silahlandırılacağnı ve savaşa hazır duruma getireleceğini belirten açıklamalarda bulundular.  Bu olay, bizlerin bu çözüm kararını almamızda ki "bardağı taşıran son damla" olmuştur" diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: www.regnum.ru


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.