RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 23 Temmuz 2020, Perşembe 12:16:00 tarihnde eklendi. 1519 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya Bayrak Günü Kutlu Olsun!

ABHAZYA CUMHURİYETİ VE ABHAZ DİASPORASI, ABHAZYA BAYRAK GÜNÜ’NÜ KUTLUYOR!
Abhazya Bayrak Günü Kutlu Olsun!
23/07/2020. Türkiye. 23 Temmuz 2020. Fatih Atan. (Atanba - Тванба). Bugün Abhazya Cumhuriyeti Bayrak Günü. Kutlu olsun! 
 
Her ülkenin bayrağında, kendi geçmişi vardır ve bunlar, devlet olmanın, bir ulusal marş ve diğer sembollerle birlikte duygusal düzenlemesidir.
 
Eğer ulusal semboller tarihini biliyor, ne kadar iyi değerlendirebiliyorsanız, bayrağınıza ve ulusal marşınıza o kadar sahip çıkarsınız, bu, sizleri ulus devlet olarak yüzyıllara taşır ve yok olmaktan kurtarır. 
 
Abhazya Cumhuriyeti’nin ulusal bayrağı üzerinde, Abhaz ulusunun yüzyıllardır var olan sembol değerleri taşınmaktadır.
 
Abhazyam.com genel Yayın Sorumlusu.
Fatih Atan. (Atanba - Тванба).
 
Bugün, 23 Temmuz ve Abhazya Ulusal Bayrak Günü olarak anılmaktadır.
 
Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Aslan Bjaniya, Abhazya Bayrak Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.  Abhazya Cumhuriyeti Başşehri Suhum ve diğer şehirlerde kutlama törenleri düzenleniyor.
 
Abhazya Cumhuriyeti Ulusal Bayrağı: 

Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Sergey BAGAPŞ, 2005 yılı Haziran ayında Halk Meclisi’ne sunduğu Abhazya’nın Tatil günleri ile ilgili olarak kanun teklifi ile 23 Temmuz günü “Abhazya Cumhuriyeti Devleti Bayrak Günü” olarak ilan edildi. Abhazya Cumhuriyeti Devleti Yüksek Birliği 23 Temmuz 1992 tarihinde Yazar – Ressam Valeri GAMGİYA tarafından çizilen Abhazya Bayrağı resmi olarak devletin bayrağı olarak Kabul edildi. 

Abhazya Cumhuriyeti Devleti’nin bugün kullandığı çağdaş bayrak, Kafkasya’da bulunan etnik kökenli halkların en eskilerinden olan Abhaz Halkının temel unsurlarını yansıtıyor.

Erguvan kırmızısı üzerine açık beyaz el olarak sembolize edilen bayrak, orta çağ döneminde Sebastopol Şehri üzerinden gelenler tarafından kuruldu (MÖ V – VI Yüzylıılarda San Sebastian başkanlığında bölgeye gelenYunanlılar tarafından antik Dioskuriya olarak kuruldu) onun yerinde de bugünkü Abhazya’nın başşehri Suhum kuruldu. – Erguvan kırmızı fon üzerine beyaz açık el olarak belirlenen bayrak – Abhazya Devleti’nin sembolü olarak Abhazya Krallığı dönemi boyunca (VIII – X yüzyıl) ve 12 yüz yıl boyunca. Dürüstlük ve İyiliğin sembolü olarak kullanıldı.

Abhazya Cumhuriyeti Devleti Bayrağı’nda eşit uzunluklarda ve genişlikte 7 bant bulnuyor. Bantların 4’ü yeşil ve 3’ü beyaz renklerde bulunuyor. Beyaz renk ruh temizliği ve güzelliğini, yeşil renk ise gençlik ve yaşamı sembolize ediyor. Açık elin üzerinde bulunan yedi yıldız – Abhazya’nın eski tarihi bölgelerini sembolize ediyor: Sadzen (Djigetiya), Bzıb, Gumaa, Abjuaa, Samurzakan, Dal – Tsabal, Pshu – Aigba. Abhazlar için “yedi” sayısı, birçok toplumlarda olduğu gibi din, mitoloji, geleneksel kültür açısından yüksek değerlerde ve kutsal olarak kabul ediliyor.”
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.