RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 02 Haziran 2020, Salı 19:42:38 tarihnde eklendi. 4758 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Gürcistan Kışkırtmaları Sürüyor!

ABHAZYA DIŞİŞLERİ “GÜRCİSTAN’IN İNGİLTERE BÜYÜKELÇİSİ TAMARA BERUCHASVİLİ, ABHAZYA’DAKİ İNSAN HAKLARI KONUSUNDA YANLIŞ BİLGİ YAYIYOR!”
Gürcistan Kışkırtmaları Sürüyor!
02/06/2020. Suhum. 02 Haziran 2020. Abhazya – İnform.. Fatih Atan. (Atanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Gürcistan’ın İngiltere Büyükelçisi Tamara Beruchashvili tarafından geçtiğimiz gün Twittwr’de yazmış  olduğu yanlış ve kışkırtıcı haber nedeniyle ilgili olarak “Gürcistan, ülkemizdeki insan hakları hakkında yanlış bilgi verileri veriyor. Abhazya Cumhuriyeti’nin uluslararası toplum içerisinde izole edilmesi ve bilgi ileşitiminin engellenmesi için sürekli olarak çalışıyor” açıklamasında bulundu. 
 
Beruchashvili, twiter hesabında, dikenli bir telden sürünen bir kızın resmini yayınladı. Bu çalışma, Uluslararası Çocuk Günü'ne denk gelecek şekilde zamanlandı ve Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, "Özellikle Abhazya Cumhuriyeti’nin Gal bölgesinde yaşayanlara Gürcistan’da eğitim görmelerini engelleyen bir tutum sergilediğini iddia etmiştir” bilgisine yer verlidi. 
 
(Tamara Guramovna Beruchashvili: 9 Nisan 1961’de Tiflis’de doğdu. Gürcü devlet yetkilisi ve diplomat.  1985 yılında Moskova Patrisa Lumumba uluslar dostluğu Üniversitesi’nden mezun oldu. 1996-1998 yılları arasında Bloomington'daki Indiana Üniversitesi yüksek lisans okulunda okuyan Beruchashvili, Kamu Yönetimi Yüksek Lisansı aldı. Washington'daki Stratejik ve Uluslararası Araştırmalar Merkezi'nde staj yaptı. Haziran-Ağustos 1998'de ABD'den döndükten sonra Haziran-Ağustos 1998'de Gürcistan Ticaret ve Dış Ekonomik İlişkiler Bakan Yardımcısı, daha sonra 1998-2000 – Bakanlığı görevinde bulundu. 2004'te Gürcistan Avrupa ve Avrupa-Atlantik Entegrasyonu Bakanı, 2014-2015'te Gürcistan Dışişleri Bakanı, 2016'dan beri İngiltere'nin Büyükelçisi görev,n, sürdürüyor. Abhazyam.com)
 
***
 
“Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Açıklaması:

Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı olarak, Gürcistan İngiltere Büyükelçisi T. Beruchashvili'nin Twitter sosyal hesabında yapmış olduğu kışkırtıcı bir çalışmaya dikkat çekiyoruz. Dikenli tellerden sürünen bir genç kızın "yürek parçalayan" resminin yayınlanması, Uluslararası Çocuk Günü'ne denk gelecek şekilde zamanlanmıştır ve özellikle Gürcü dilinde eğitim alma konusunda Abhazya'nın Gal bölgesi sakinlerine yönelik ayrımcı bir tutum sergilendiği üzerine tasarlanmıştır.

Gürcistan'ın diplomatik temsilcisinin yapmış olduğu yayının, arka planında ve Uluslararası Çocuk Bayramı kisvesi altında yapılan bir sonraki suçlayıcı saldırısının, Abhazya Cumhuriyeti hakkında yalan ve iftara dolu politikasına açıkça uyduğu bellidir. Gürcistan’ın İngiltere Büyükelçisi, çocukları koruma kisvesi altında, Abhazya'yı şeytanlaştırmaya çalışıyor ve ülkede gerçekleşen süreçler hakkında suçlayıcı bir izlenim yaratmaya çalışıyor.

Abhazya Cumhuriyeti'nin Gal bölgesinde yaşayanların, ana dillerinde ve diğer temel haklarda eğitim alma hakkına sahip olduklarını, bir kez daha vurguluyoruz. .

Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı olarak, Abhazya'daki durum hakkında çarpıtılmış bilgilerin yayılmasının ve uluslararası toplumu kasten yanıltmasının kabul edilemezliğine sürekli olarak dikkat çekmekteyiz. “Gürcistan, ülkemizdeki insan hakları hakkında yanlış bilgi verileri veriyor. Abhazya Cumhuriyeti’nin uluslararası toplum içerisinde izole edilmesi ve bilgi ileşitiminin engellenmesi için sürekli olarak çalışmaktadır. Gürcistan'ın Batılı ortakları tarafından yıllarca bilerek, bu tür çarpık bilgilere dayanarak, verilen bu bilgileri tek gerçek kaynak olarak kabul edilmesi ve kullanması, bizlerde ciddi bir hayal kırıklığına neden olmaktadır. Aynı zamanda, Gürcistan yetkilileri tarafından Abhazya Cumhuriyeti vatandaşlarına karşı kullanılan uluslararası sosyal hukukuna dayalı yaşam haklarının birçok ciddi ihlali fark edilmemiştir.

Gürcü yetkililer ve uluslararası toplumun onlara sempati duyan temsilcileri, böyle bir politikanın sadece taraflar arasında üretken bir diyalog olasılığını ortadan kaldırdığını hiçbir biçimde anlayamazlar.

Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Cenevre uluslararası görüşmelerinin eş başkanlarıyla yapılacak görüşmeler sırasında Abhaz tarafı olarak, Abhazya Cumhuriyeti'nin uluslararası arenada imajını zedeleyecek olan yanlış bilgilerin Gürcistan temsilcileri tarafından yayılmasının kabul edilemez olduğunu açıklamayı amaçlıyoruz.”
 
Kaynak: www.abkhazinform.com
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.