RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 25 Mayıs 2020, Pazartesi 13:15:57 tarihnde eklendi. 1007 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

ABD’den Gürcistan’a Destek Var!

ABD KONGRE ÜYESİ ADAM KİNZİNGER “GÜRCİSTAN’IN TOPRAKLARININ İŞGAL EDİLMİŞ OLMASI, NATO ÜYELİĞİ İÇİN ENGEL DEĞİLDİR!
ABD’den Gürcistan’a Destek Var!
25/05/2020. Washington. 22 Mayıs 2020. REGNUM. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). ABDSenatosu Üyesi Adam Kinzinger, 22 Mayıs Cuma günü “Amerika’nın Sesi” (Voice of America) Haber ajansına yaptığı açıklamada, Gürcistan’ın NATO’ya üyeliğini desteklediğini söyledi.
 
ABD’li politikacıya göre, Rusya, Gürcistan’ı taciz ediyor ve o na göre, bundan dolayıdır ki, Kuzey Atlantik ittifakının ,Gürcistan toprakları üzerindeki gücünün ikiye katlanması konusunda ısrarlı olunması gerekiyor.
 
Kinzinger “Bana göre, Gürcistan topraklarının işgal altında olması, Gürcistan’ın NATO’ya katılımı için yeterlidir” dedi. Kinzinger ayrıca, Rusya’nın aslında zayıf bir ülke olduğunu ve ondan korkulmaması gerektiği düşüncesinde olduğunu söyledi.        
 
Bilindiği üzere, Tiflis ve Batı ülkelerinin temsilcilerinin Gürcistan'ın topraklarının bir kısmının “işgal” altında olduğunu ve Rusya'nın Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlığını tanıma kararından vazgeçme çağrısında bulundular. Bu cumhuriyetlerin yönetimleri SSCB'nin çöküşünden sonra yeni Gürcistan devletine girme konusuna karşı olduklarını açıkladılar ve Tiflis yönetimi ise bu sorunu sürekli olarak zorla çözmeye çalıştı.
 
Ağustos 2008'de, Gürcü ordusu Tskhinval'e (Güney Osetya’nın Başşehri – Abhazyam.com) haber vermeden saldırdı. Rusya, Gürcistan-Oset çatışmasına müdahale etti, bu nedenle Gürcistan birlikleri geri çekilmek zorunda kaldı. Bundan sonra, Moskova, bu iki cumhuriyetin bağımsızlığını tanıdı.
 
(Not: Adam Daniel Kinzinger – 27 Şubat 1978 Doğumlu. Ulusal Parti Illionis Kongre üyesi.) 

Kaynak: https://regnum.ru/news/polit/2958415.html
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.